*Nettavisen* Økonomi.

Fem sjanser for GGS

GGS-sjef Trond Christoffersen kan trolig få fem ny esalgsmuligheter når Iran legger ut nye oljeblokker.

23.11.06 11:50

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bransjekilder nyhetsbyrået Dow Jones Newswires har snakket med, sier at Iran som tidligere kjent vil legge ut 17 blokker i den kommende lisensrunden.

NA24 - din næringslivsavis

De opplyser samtidig at det blir tolv blokker på land og fem blokker offshore i Persiabukta. Det siste er viktig for det norske seismikkselskapet Global GeoServices som har eksklusive rettigheter til å selge 2D-seismikkdata som selskapet har skutt på iransk sokkel.

Flere salg

GGS indikerte tidligere denne uken at det kunne gå mot fire til fem offshoreblokker i den nye runden. Selskapet bør håpe på stor interesse for blokkene slik at salget av datapakker i forbindelse med anbudet blir største mulig.

Seismikkselskapet har også gjennomført innsamling av ferskere seismikkdata, i form av Pseudo 3D-data, i de mest interessante områdene. Dette forventes å genere ytterliegre inntekter i tilelgg til salget av data fra den såkalte PC-2000-studien som dekker hele kontinentalsokkelen med 2D-data.

Over nyttår

Seismikksalget har gått tregt de siste årene på grunn av mangelen på nye lisensrunder i Iran. Det har blant annet sammenheng med at Iran har vært nødt til å utforme en ny oljelovgivning og nye vilkår som gjør deres sokkel mer interessant for internasjonale oljeselskaper.

Det er nå ventet at oljeselskapene vil bli innbudt til å by på de nye blokkene rett over nyttår. Ifølge Dow Jones vil det iranske statsoljeselskapet NIOC holde en anbudskonferanse i Wien 1. og 2. februar.

De fem blokkene som vil bli lagt ut offshore er Alvand, Ferdowsi, Lale, Taban og Dayyer. NA24 iMarkedet har ikke fått brakt det på det rene hvilke av blokkene som eventuelt befinner seg i områdene GGS har utarbeidet Pseudo 3D-data for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.