*Nettavisen* Økonomi.

Fem smarte måter å spare julegavepenger på

JULEGAVER: Er du en planlegger, eller en panikkhandler? Her er fem tips til hvordan du kan spare penger på julegavehandelen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Slik unngår du å tømme bankkontoen i desember.

24.11.16 06:55

Det nærmer seg desember, og de aller fleste av oss skal kjøpe julegaver til familie og venner.

LES OGSÅ: Marie søker etter en å feire jul med: - Har ikke en plass å være

Men det er ikke alle som har økonomi til å bruke tusenvis av kroner på gaver under treet, og for mange blir julegavehandelen derfor forbundet med stress og bekymringer.

Men heldigvis finnes det muligheter for å spare her også. Nettsiden Aol. deler sine tips for en billigere julegavehandel, og du har ennå tid til å ta i bruk disse:

1. Skriv en liste

Hvis du setter deg ned på forhånd å skriver en liste med navn på alle du skal kjøpe til, makspris per person og deretter forslag til gaver, så vil julegavehandelen bli både hyggeligere og billigere.

Klikk på bildet for å forstørre.

HJEMMELAGDE JULEGAVER: Kan du lage noen av julegavene selv? Foto: NTB Scanpix

Spør venner og familie hva de ønsker seg allerede nå, ikke vent til siste liten.

LES OGSÅ: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl: - Mange barn tror penger bare kommer ut av et hull i veggen

2. Benytt deg av novembersalg

På fredag er det Black Friday, med massevis av tilbud i de aller fleste butikker. Sjekk om noen av gavene du planlegger å kjøpe (for de har du jo allerede notert ned på lista) er på salg, og du kan spare flere hundrelapper her.

3. Vær kreativ

Kanskje kan du lage noen gaver selv? Lag et lite minialbum med bilder fra en ferietur til venninna di, eller arranger juleverksted med barna og lag gaver til besteforeldre, onkler og tanter.

Du kan også gi bort en opplevelse, som kanskje kan innløses etter jul? Lag dine egne gavekort med alt fra «kino og kakao»-date til treretters hjemmelagd middag.

Mange nordmenn har allerede veldig mye, og sliter med å finne noe å sette på ønskelista. De trenger ikke mer treningsklær, nok et skjerf eller flere skjorter, men blir kanskje mer glad for noe personlig og hjemmelagd.

LES OGSÅ: Familie med dårlig økonomi søker etter billige julegaver på Finn.no

4. Finn rabattkoder

Hvis man søker på internett finner man ofte rabattkoder til en rekke nettbutikker, og det kan være mye penger å spare her.

5. Sammenlign priser

Her kan du benytte deg av ulike apper, eller du kan rett og slett sammenligne ved å sjekke ulike nettsider.

Merk at en rekke butikker i tillegg har prisgaranti, som betyr at du får varen til samme pris som andre butikker selger den for.

LES OGSÅ: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl: - Mange barn tror penger bare kommer ut av et hull i veggen

Annonsebilag