NA24.no

Femte dag på rad med nedgang på Wall Street


Etter at utsikter til høyere renter la en demper på amerikanske aksjer i går, starter USA-børsene svakt også tirsdag.
Etter at utsikter til høyere renter la en demper på amerikanske aksjer i går, starter USA-børsene svakt også tirsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Bekymringer for renter og global vekst tynger USA-børsene.

Etter at utsikter til høyere renter la en demper på amerikanske aksjer i går, starter USA-børsene svakt også tirsdag.

I tidlig handel faller Dow Jones-indeksen med 0,26 prosent, S&P faller 0,25 prosent og Nasdaq er ned 0,71 prosent.

Det er også femte handelsdag på rad med fall for den brede S&P 500-indeksen, etter en svært god børsmåned i oktober.

Den sterke jobbrapporten før helgen har økt markedets forventninger til renteøkning i desember fra den amerikanske sentralbanken.

Aksjemarkedet har nytt godt av nullrente siden finanskrisen, og utsikter til økning gjør at investorene blir mer avventende, påpeker enkelte.

- Hvis Fed går for en renteøkning i desember vil mange investorer bli forsiktige med å kjøpe aksjer nå, uttaler sjefstrateg Nour Al-Hammoury i ADS Securities, ifølge Marketwatch.

I tillegg er det bekymringer for veksten i verdensøkonomien. Senest i går nedreviderte OECD global vekst, fra 3,1 prosent til 2,9 prosent.

- Det svakere vekstbildet reflekterer i all hovedsak svak utvikling i fremvoksende økonomier, med dype resesjoner både i Russland og Brasil, samtidig som veksttakten i Kina gradvis avtar, skriver DNB Markets-økonom Camilla Viland i en morgenrapport.

I en rapport om de økonomiske utsiktene anslår Moody`s at årlig BNP-vekst i G20-landene vil være i snitt 2,8 prosent i årene 2015-2017, betydelig lavere enn i de fem årene før finanskrisen da den var 3,8 prosent.

- Kina bremser fortsatt ned, Fed vil fortsatt trolig heve renten i løpet av de kommende månedene, og global vekst er fortsatt en bekymring, oppsummerer sjefstrateg Daniel Salter i Renaissance Capital, til The Wall Street Journal.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere