*Nettavisen* Økonomi.

Fengsel for skattejuks

Økokrim

Økokrim Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

51-åring dømt til tre og et halvt års fengsel for grovt skattesvik og grov utroskap knyttet til IT-selskapet Software Innovation.

14.01.10 19:15

Dommen mot mannen falt i Moss tingrett, ifølge en pressemelding fra Økokrim torsdag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen hadde mannen gjemt unna inntekter på rundt 20 millioner kroner i skatteparadiser og dermed unndratt skatt på 5,5 millioner kroner. I tillegg ble han dømt for grov utroskap.

Saken er en del av et større sakskompleks hos Økokrim. Fire personer er allerede er dømt for grove skattesvik til fengselsstraffer på mellom ni måneder og ett og et halvt år. Ytterligere fire personer er siktet/tiltalt og vil få sakene sine avgjort senere.

Solgte selskaper
NA24 får bekreftet fra Økokrim at sakene dreier seg om salg av firmaer til IT-selskapet Software Innovation, som tidligere var notert på Oslo Børs, men ble kjøpt av børs for et år siden.

Flere selskaper ble rundt tusenårsskiftet solgt til Software Innovation via stråselskaper i skatteparadiser.

Formildende
Ved fastsettelsen av fengselsstraffen på tre og et halvt år har retten i formildende retning lagt vekt på at tiltalte erkjente skattesviket. I tillegg er han dømt til inndragning av nesten seks millioner kroner som kommer i tillegg til skattekravet.

Dommen er ikke rettskraftig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.