NA24.no

Fengsel for tidligere FAST-sjef

Sist oppdatert:
Eks-konsernsjef dømt til to års fengsel.

I en Økokrim-sak har Oslo tingrett i en enstemmig dom dømt den tidligere konsernsjefen i selskapet FAST Search & Transfer ASA (FAST) til to års fengsel, hvorav ett år er betinget.

En tidligere salgsdirektør ble idømt seks måneders betinget fengsel for brudd på regnskapsloven og for markedsmanipulasjon.

Det var i forbindelse med konsernregnskapet for 2006 at det ble inntektsført cirka 80 millioner kroner som det ikke var grunnlag for.

Selskapet var børsnotert, og de uriktige regnskapstallene ble offentliggjort en rekke ganger i løpet av 2007 inntil regnskapet ble korrigert i 2008.

Selskapet har tidligere vedtatt et forelegg på fire millioner kroner for lovbruddet.

Retten legger vekt på i skjerpende retning at konsernsjefen i egenskap av daglig leder i Fast handlet med den hensikt å innarbeide feilaktig omsetning i regnskapet, og med hensikt å manipulere markedet ved utbredelse av feilaktige regnskapsopplysninger.

I dommen heter det at:

«Nettopp konsernets omsetning var viktig for markedets fastsettelse av aksjekursen. Således var skadepotensialet stort, da aksjekursen i seg selv er bærer av viktig informasjon».

Den tidligere konsernsjefen ble ikke idømt rettighetsstap eller inndragning av utbytte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere