*Nettavisen* Økonomi.

Fergemilliardær selger Kollen-villa

Foto: (Finn.no/Sem& Johnsen)

Color Line-eier Olav Nils Sunde kvitter seg med praktvilla i Holmenkollåsen.

20.09.10 10:03

Det er den styrtrike og mediesky eieren av fergerederiet Color Line som nå selger en stor murvilla i Måltrostveien 28, øverst i Holmenkollåsen.

SELGE HYTTA? Finn megler

Kjøper du denne får du hele 535 kvadratmeter å boltre deg på. Prisen er 18 millioner kroner.

Eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen hos Sem & Johnsen sier til Nettavisen at dette er en stor bolig med høy standard og mye utsikt.

Og adressen er særlig interessant, ifølge Johnsen.

- Måltrostveien er en blindvei, og i enden ligger Grindbakken barneskole. Det gjør det attraktivt. De fleste som kjøper hus er jo barnefamlier, sier Johnsen.

Selger av huset er formelt selskapet Sunde O N Eiendom AS, som ifølge eiendomsregisteret har stått som eier av denne villaen siden 1992. Bak Sunde O N Eiendom står eieren av fergerederiet Color Line, Ålesund-mannen Olav Nils Sunde.

Prisen på 18 millioner kan synes noe lav, i alle fall hvis man sammenligner med prisen på en annen redervilla som er til salgs i samme vei.

Den tilhører også en milliardær, skispreder Arne Wilhelmsen. Men hans herskapshus i Måltrostveien 23 er «bare» på vel 380 kvadratmeter. Nylig ble prisen senket fra 26,5 millioner til 23,5 millioner kroner.

Sammen med sin bror, Gjert Wilhelmsen, har Arne Wilhelmsen utviklet rederiet Anders Wilhelmsen til å bli store innen blant annet cruise og offshore, i tillegg til tradisonell skipsfart.

Mest kjent er brødrene som storaksjonærer i verdens største cruiserederi, RCCL.

Olav Nils Sunde er ifølge finansbladet Kapital god for 7,6 milliarder kroner. Sunde kommer fra en rederfamilie i Ålesund, men det var gjennom isolasjonsselskapet Sundolitt AS at Sunde la grunnlaget for sin eventyrlige rikdom.

I 1998 skapte Olav Nils Sunde store bølger i norsk finansverden da han tok kontrollen over fergerederiet Color Line.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Ervland

Sunde bygde fior en del år siden en enda flottere murvilla enn den som nå selges. Denne eiendommen er på nærmere 1000 kvadrat, og ligger i Lillevannsveien i Holmenkollåsen. I fjor ble den overdratt til Sundes kone for 60 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.