NA24.no

Feriedrømmen kan bli et mareritt

Sist oppdatert:
Har du nylig kjøpt bolig i Spania? Les videre.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det spanske boligmarkedet viser tydelige tegn på å være en klassisk boble som venter på å sprekke. Nå advarer sjeføkonomen i Prognosesenteret, Kjell Senneset, mot å tro på gull og grønne skoger i dette landet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ser tendensen til at prisene er på vei nedover. Vi snakker om et prisfall på inntil 30 prosent, men det kan være kjedelig nok for mange, sier Senneset til NA24.

Årsaken er enkel: Det siste tiåret har spanskekysten, fra Pyreneene i nord til Malaga i sør, vært åsted for massiv utbygging. Nye prosjekter dukker opp som paddehatter langs hele kystlinjen, og et sted går metningspunktet for når det ikke finnes nok kjøpere å tilfredsstille. Dette metningspunktet er ifølge sjeføkonomen allerede nådd.

- Nordmenn som har bolig her kan få en tøff tid fremover. Jeg hadde holdt meg unna Spania som et land å investere i på kort sikt, sier han.

1,3 millioner
Blant nordmenn som har investert i Spania finner vi trenerlegenden Nils Arne Eggen og avgått Frp-formann Carl I. Hagen. På en visningstur til Veneziola Beach på La Manga i 2005, ble også hoppkjendisene Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren fristet av spansk luksus.

Nordmenn eier eller leier ifølge Prognosesenteret over 1,3 millioner fritidsboliger i utlandet. En stor andel av disse finner vi i Spania. 30 prosent av de som vurderer å kjøpe bolig i utlandet I fremtiden, har Spania som ønskeland nummer én.

Finn.no overøses av eiendommer uten for landegrensene. Faktisk er det over dobbelt så mange utenlandske boliger som fritidseiendommer i Norge til salgs for øyeblikket, nærmere bestemt 6576. Rundt halvparten av eiendommene finnes i Spania.

«Kosta Plenty»
Prisene er så og si norske: En 126 kvadratmeter kvadratmeter leilighet i Hagens område, Torrevieja, ligger til salgs for drøye tre millioner.

La Manga, der Hopp-essene og Eggen holder til, var tidligere kjent for å være rimelige enn de typiske norske koloniene på Costa Blanca og Costa del Sol. Men her har prisene steget voldsomt de siste årene, og for en 95 kvadratmeter toppleilighet må du ut med 3,4 millioner.

Sverger du til hjemmeligere trakter, kan fritidseiendommen «Kosta Plenty» ved Årvågsfjorden i Aure være noe for deg. Her for du et lite småbruk med egen festsal og dansegulv på låven, til den nette summen av 1,190 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere