NA24.no

Feriekronen går feil vei

FERIEFAVORITT: Finn ut om ditt favorittreisemål står på topp-10 listen over de mest populære destinasjonene i juli.
FERIEFAVORITT: Finn ut om ditt favorittreisemål står på topp-10 listen over de mest populære destinasjonene i juli. Foto: Apollo
Sist oppdatert:
Kronen svekkes betydelig både mot euro og dollar. Til og med svenskekroner går bedre.

Kronen svekkes betydelig i valutamarkedet torsdag, noe som ikke er gode nyheter for de som skal ut på ferie til utlandet.

Følg valutamarkedet her

En dollar koster torsdag ettermiddag 6,05 kroner, noe som representerer en oppgang for dollaren på 0,6 prosent. En euro må du betale 9,077 kroner for, opp 0,52 prosent fra onsdagens nivåer. Til og med svenske kroner styrkes på bekostning av norske kroner. Kursen står i skrivende stund på 81,91.

Seniorøkonom Dnb Nor Markets Bjørn-Erik Orskaug har ingen forklaring på hvorfor kronen er så svak.

- Men børsbevegelsene har det siste samsvart med kronebevegelsene, så det er ikke overraskende at kronen svekkes. Det er også tynne markeder, sier Orskaug som peker på at det kunne bli litt ruglete fremover.

- Men vi kan ikke knytte bevegelsene i dag til noen konkrete nøkkeltall, sier senior-økonomen til NA24.

Han mener norske kroner noen måneder frem i tid er sårbar.

- Vi har sett at tendensen til risikotakingen, med investorer som går inn i mer risikable papirer og markeder, reverseres noe. Får vi også en fallende oljepris og tynne markeder så kan det føre til en svakere krone fremover. Vi må lengre ut i tid før vi kan se en markert styrking av kronen, sier Orskaug.

De siste tre månedene har kronen svekket seg mot både svenske kroner (4,2 prosent), amerikanske dollar (2,12 prosent) og euro (5,53 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere