NA24.no

Feriestille på børsen

Foto: Sara Marie Vollset (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det ble en slapp ukeavslutning for Oslo Børs.

Stort sett alle de viktigste europeiske børsene falt fredag. Godt hjulpet av en fallende oljepris trakk dette Oslo Børs ned. I dag starter fellesferien i Norge, og med stengte markeder i USA var det duket for en stille dag i markedene. Dette ble gjenspeilt i handelen i det norske aksjemarkedet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Børsdagen startet så vidt positivt innledningsvis, men ettersom volumet var lavt svingte det mye på Oslo Børs denne fredagen. Etter en liten negativ dupp, var markedet igjen på svak opptur mellom klokken ett og halv tre. Den siste timen falt markedet imidlertid tilbake og det virket som om investorene hadde tatt sommerferie.

Ved handelsdagens slutt var hovedindeksen ned 0,37 prosent til 280,67 poeng, og ligger an til et fall denne uke på 0,6 prosent. Dermed ble det den tredje uken på rad med fall.

Oljeprisen har også snudd ned etter at dollaren har beveget seg noe oppover. Fredag ettermiddag ble kontraktene for nordsjøolje med levering i august handlet til 65,80 dollar per fat på råvarebørsen i London.

Torsdag var en tung dag for de internasjonale børsene. Arbeidsledigheten øker og sysselsettingen faller skuffende mer enn hva markedet hadde forventet. Det får enkelte til å frykte at det kan ta lenger tid før den elendige økonomiske utviklingen vil vise en bedring. I USA ble det bratt på børsene i New York torsdag kveld. De amerikanske markedene holdt stengt fredag på grunn av en fridag i forbindelse med feiringen av frigjøringen.

Les mer: Tung dag i New York og Arbeidsledige senker børsene

Tungt blant kjempene
StatoilHydro falt 0,63 prosent til 125,90 kroner. Det gikk bedre med DNO International som steg 3,20 prosent til 8,39 kroner. Kapitalforvalterne i JP Morgan Asset Management flagget at de har 5,02 aksjer i DNO.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Serivces ble sendt ned 4,82 prosent til 37,50 kroner. PGS har sendt ut en oppdatering på hvordan kapasitetsutnyttelsen av flåten var i andre kvartal.

Les mer: Høy andel multiklient for PGS

Det farmasøytiske selskapet Clavis Pharma steg 6,67 prosent til 17,60 kroner etter at de har fått godkjennelse av det amerikanske mat- og legemiddelverket FDA om å benytte amerikanske pasienter i et klinisk program for intravenøs behandling av bukspyttkjertelkreft.

Les mer: Milepæl for Clavis

Artumas bekreftet fredag at de har utstedt 3.018.762.988 nye aksjer knyttet til konverteringen av obligasjonslån på 115 millioner dollar. Konverteringsprisen havnet på 0,25 kroner per aksje. Aksjene er også registret hos VPS og antallet aksjer øker fra 35,8 millioner til like over 3,05 milliarder.

Aksjekursen stupte 81,48 prosent til 0,05 kroner.

Les mer: Kraftig utvanning i Artumas

Fall i råvareprisene trakk Europa nedover. Den tyske DAX-indeksen i Frankfurt falt 0,22 prosent, mens FTSE 100 i London klarte seg bedre med en stigning på 0,09 prosent etter å ha vært ned tidligere på dagen. I Paris endte CAC 40 ned 0,32 prosent ved den norske handelsdagens slutt.

I resten av Norden var utviklingen også negativ. I Stockholm falt OMXS30-indeksen 0,25 prosent, mens børsene i København og Helsingfors falt henholdsvis 1,04 og 1,08 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere