*Nettavisen* Økonomi.

Feriesultne nordmenn blåser i fugleinfluensa

Nordmenn klare for ferie i Tyrkia lar seg ikke skremme av de siste dødsfallene av fugleviruset.

06.01.06 13:48

Fredag døde en 11 år gammel jente på sykehuset i byen Van i Øst-Tyrkia. Dette er det tredje dødsfallet av fuglevirus i Tyrkia siden søndag. Alle de døde er barn og fra samme familie.

Mener informasjonen er god nok
Her i Norge har ikke charterselskapene merket noen nedgang i antall bestillinger til Tyrkia. My Travel har for tiden 116 norske gjester i Tyrkia som er på langtidsopphold. Selskapet har ingen planer om å informere de reisende om eventuell fare knyttet til smitten.

- Nei, det er alt for tidlig. Dette er jo et totalt annet område enn der vår trafikk går. Dessuten er jo dette såpass mye skrevet om i media over lang tid, så de fleste er nok godt informert, sier salgssjef Christian Grønli i My Travel til TV 2 Nettavisen.

Til sommeren starter både My Travel og Star Tour opp med ukentlige reiser til Tyrkia. Ingen av selskapene har registrert noen nedgang i antall bestillinger.

- Vi har ikke fått noen tilbakemelding fra kundene. Det skyldes vel at det har vært veldig mye informasjon om fugleinfluensaen, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Ber folk vurdere risikoen selv
Hun mener folk er blitt flinke til å gjøre egne risikovurderinger, og at folk vet at smitten bare overføres hvis man tar på smittede fugler.

Christian Grønli i My Travel er enig.

- Folk er blitt vant til å vurdere risikoen selv. Det gjelder egentlig alt som er skjedd siden 11. september. Fugleinfluensa er jo ikke noe nytt. Vi har hatt det i Asia i lang tid, men nå ser man jo at trafikken til Thailand er økende. Det virker som folk tar det veldig med ro, sier Grønli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.