NA24.no

Festbrems i sikte

Sist oppdatert:
Festplanleggere over hele verden kan snart bli nødt til å blåse opp ballongene selv.

Les NA24 på mobil

En midlertidig mangel på gassen helium kan gå ut over festivitasen. Gassen som brukes til å holde ballonger svevende, er også et yndet verktøy for å få «Donald-stemme». Men nå truer forsyningsproblemer med å legge en demper på festen. Festplanleggerne må snart ta i bruk sin egen lungekapasitet for å få fylt ballongene.

NA24 - din næringslivsavis

Knappheten skal ifølge Associated Press skyldes en rekke hendelser. Forsinkelser med å få heliumfabrikker i Algerie og Midtøsten i gang gjør at det ikke er nok helium på verdensmarkedet. Hendelsene skal ikke ha noen sammenheng.

Allerede fredag kom indikasjonene om at det er mangel på helium. Prisene økte med rundt 15 prosent. En produsent av den flytende gassen sier at de har problemer med å levere gassen på dagen, og at de heller ikke kan dekke uforutsette bestillinger.

Den mest kjente brukeren av helium frykter også leveringsproblemer. Luftskipet Goodyear bruker mellom 10.000 og 20.000 kubikkfot med helium årlig og har en totalkapasitet på mellom 170.000 og 180.000 kubikkfot.

Men frykt ikke, produksjonen er straks i gang igjen, og de største problemene er ventet å være over allerede i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere