NA24.no

Festen avblåst

Sist oppdatert:
Investorene måtte lide seg gjennom en turbulent dag, mens august ble oppløftende for børsen.

Aksjene på Oslo Børs ville ned torsdag og endte 0,19 prosent til 382,17 poeng. Dermed ble det en dårlig avslutning på en relativt falt måned. Sett under ett steg hovedindeksen med 0,31 prosent i august.

NA24 - din næringslivsavis

Oljemarkedet tok ikke truslene fra den Iran alvorlig og sende til slutt oljeprisen ned etter at den hadde vært sterkere tidligere på dagen.

Gårsdagens tall fra de amerikanske oljemyndighetene viste en lagerbygging i forrige uke, det var ventet at oljelagrene ville vise et trekk og de overraskende tallene bidro til at oljeprisen falt.

Uttalelser fra den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad løfter oljeprisen fra gårsdagens bunnotering. Ahmadinejad sier at de ikke vil gi etter for FNs krav om å stoppe arbeidet med å anrike uran. I dag er siste frist for å etterkomme kravene fra FNs sikkerhetsråd, men tidligere har også Iran gitt klare signaler om at de ikke kommer til å bøye av for presset fra den vestlige verden.

FNs sikkerhetsråd har tidligere kommet med trusler om sanksjoner hvis ikke Iran etterkommer kravene i forbindelse med atomprogrammet. Svaret fra Iran har vært at de vurderer å kutte i oljeeksporten hvis vesten innfører sanksjoner.

DNO opp
Et fat nordsjøolje med levering i oktober var da Oslo Børs stengte ned 0,48 prosent til 69,84 dollar ved råvarebørsen i London.

Oljetungvekterne Statoil steg 0,29 prosent til 170,50 kroner, mens Norsk Hydro falt 0,91 prosent til 163 kroner. Oljeselskapet DNO kom i fokus denne dagen etter at selskapet er ute med en oppdatering fra et felt i Jemen.

Det er brønnen Tasour-22 som flommer med en bruttoproduksjon 6.440 fat olje pr. dag, og DNOs andel utgjør 2.511 fat olje om dagen. DNO har også hentet inn en større rigg som skal starte boringen av brønnen Tasour-23. I tillegg har selskapet som er operatør på feltet bestemt at de skal utvide boreprogrammet på det nye Godah-feltet fra tre til fire brønner.

I en artikkel i Finansavisen blir det også spekulert at DNO kan komme til å selge sin eierandel i Goliath-feltet til flere milliarder kroner.

DNO-aksjen endte opp 1,85 prosent til 11 kroner, men var tidligere på dagen langt høyere.

Børsvinner
Børsmyggen Goodtech toppet vinnerlisten etter at finansmannen Torstein Tvenge meldte at han hadde kjøpt seg opp i selskapet. Aksjen steg 17,78 prosent til 2,12 kroner. Tvenge kjøpte 2.193.000 aksjer til 1,81 kroner pr. aksje.

Navamedic steg også på at primærinnsidere kjøpte seg opp i aksjen. To styremedlemmer kjøpte og solgte aksjer til hverandre og det bidro til at kursen steg 9,56 prosent til 14,90 kroner.

Birdstep endte opp 6,67 prosent til 14,40 kroner. I går var aksjen en av de største taperne etter at de la frem nok et skuffende resultat for andre kvartal.

Royal Caribbean Cruises fikk et kurshopp etter at de guider opp i forbindelse med tredje kvartal. Selskapet venter at de sitter igjen med rundt 1,55 og 1,60 dollar i resultat pr. aksje i inneværende kvartal, mens de tidligere har operert med en guiding på mellom 1,52 og 1,57 dollar pr. aksje.

Det skal være en bedring i nettomarginen pr. passasjerdøgn som gjør at selskapet kommer med oppjusteringene for tredje kvartal. Aksjen steg 3,03 prosent til 221 kroner.

I tillegg melder at Royal Caribbean Cruises at de kjøper den spanske cruise- og turoperatøren Pullmantur. RCL betaler 430 millioner euro og får med 270 millioner euro på kjøpet.

Taperene
Rederiet Wilson ble dagens taper med en nedgang på 7,83 prosent til 21,20 kroner. Et bud på selskapet falt i fisk og det bidro til at aksjen fikk en nedtur denne dagen.

Odfjell Invest falt 5,19 prosent til 12,80 kroner.

En rekke av tungvekterne tynget børsen torsdag. Frontline, Telenor og DnBNOR falt henholdsvis 0,58 prosent til 258 kroner, 0,93 prosent til 80 kroner og 0,30 prosent til 81,75 kroner. Petroleum Geo Service endte ned 0,30 prosent til 329 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere