*Nettavisen* Økonomi.

Festen ble avlyst

Tid for ettertanke på børsene.

23.09.08 08:35

Det ble ingen aksjefest i Asia tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag falt de ledende aksjeindeksene i USA 3-4 prosent, og stemningen smitter over.

Det har blitt heldt kaldt vann over alle som håpet at amerikanske myndigheters tiltak for å stabilisere finanssektoren skulle føre til en rask stabilisering av markedet. Det er fortsatt politisk uenighet om detaljene i planen, og dette skaper usikkerhet i markedet.

Også en sterk oljeoppgang bidrar til den dempede stemningen. Den amerikanske referanseoljen WTI var på et tidspunkt opp rundt 25 dollar til 130 dollar fatet. Den ekstreme oppgangen har sammenheng med at oktober-kontrakten, som fortsatt ble handlet i USA, løp ut i går.

Australias største meglerhus, Macquarie Group Ltd.falt 5,3 prosent. i Kina faller China Southern Airlines Co. 5,6 i takt med stigende oljepris. Kineiske Mengniu Dairy Co. falt imidllertid med hele 59 prosent etter at det ble funnet kjemikaliespor i konsernets melkeprodukter, og selskapet blir koblet til minst fire spedbarnsdødsfall.

- Redningsplanen ga det amerikanske finanssystemet en hjertestart som vil forhindre at det kollapser, men økonomien er fortsatt på intensiven, sier Prasad Patkar hos Platypus Asset Management i Sydney tuil nyhetsbyrået Bloomberg.

Den sammenveide regionindeksen MSCI faller 1,9 prosent. Bortsett fra i Sør-Korea, Taiwan og Malaysia faller alle markedene. Børsene i Japan er stengt på grunn av ferie.

Nøkkeltall tirsdag (merk at børsene stenger på ulike tidspunkter):

Japans Topix: STENGT
Japans Nikkei 225: STENGT
Hong Kongs Hang Seng: - 2,68%
Kinas CSI 300: -1,29%
Kinas Shangai Composite: -0,13%
Taiwans Taiex: + 1,17%
Sør-Koreas Kospi: + 1,44%
Singapores Strait Times Index: -2,00%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.