NA24.no

Festen du ikke skal se

Sist oppdatert:
- Får dere noe? spør den unge mannen med det rosa slipset og blond sleik.

OSLO/VIKA (NA24): Vi er på klubben for de som ikke har lov til å bli observert på fest. Det er den nye klubben finanssønnen Sverre Goldenheim arrangerer for vennene sine. Og det er altså han som har rosa slips. Det er den første torsdagsklubben for finans- og meglerfolk i Vika.

NA24 - din næringslivsavis

Bortimot 50 personer, flesteparten menn i midten av 20-årene, er invitert på trerettes middag i Cosmos White Room. Goldenheim er ikke alene om å ha håret glinsende lagt bakover og dressjakken over rak rygg. De unge menn med mange løse penger, aksje- og eiendomsmeglerne, er invitert på fest.

De vil ikke ha presse der, men likevel er NA24 invitert til å overvære middagen.

- Dere tar ikke et eneste bilde med folk på, truer Henrik Bhamra, som sammen med Martin Hallberg driver Cosmo.

Dagens Næringsliv er også invitert.

Kamskjell og lammesadel
Poenget er gjestene skal legge igjen penger i baren. Til gjengjeld får de treretters middag og harmonisk loungemusikk, svulmende lysekroner og hvitblomstret sølvtapet som reflekterer lilla spotlys.

Shots fylt så de skvulper over glassene bæres av ivrige unge meglerhender. De skal helles rett ned, en torsdag kveld, mellom munnfuller med kamskjell og lammesadel, sammen med kolleger og kunder.

- Det virker som om det er kamskjell som gjelder på forrettsfronten nå, humrer en ung fyr. Han står utenfor og røyker sammen med en kvinnelig kollega.

- Vi jobber i riktig bransje, men vi kan ikke si hvem vi jobber for, sier hun. De sier de er der for Sverres skyld, fordi han lager en klubb som det ikke finnes andre av i Oslo, som har et utenlandsk snitt av party. Vi har hørt St. Tropez nevnt tidligere. Og Stockholm.

LES OGSÅ: Jakter på finans-fiffen

Bakt eple og smørdeig
- Det virker som om det er Stockholms-bølgene som har nådd Oslo, sier han. Det er det berømte Stureplan som er forbildet. Der jager finansfiffen champagneflasker som om vi er midt i jappetiden. På Cosmo har de akkurat fått i hus en flaske som må selges til minst 100.000 kroner. Det er den eneste flasken i Norden. Og den er utstilt på middagsbordet.

- Er den ikke helt utrolig fin? Smiler Bhamra.

DNs blits flasher over unge Goldenheim.

- De får spise middag med oss fordi de lager portrett av meg, forklarer Goldenheim. De sitter oppe på podiet, mellom meglere som propper seg med tilbehør som petitpois, pastinakkpuré og beurreblanc, som de skyller ned med anbefalt drikke: Veuve Clicquot Le Grand Dame 1998. 1996-utgaven koster 959 kroner på Polet og beskrives slik: Tiltalende duft preget av bakt eple og smørdeig med hint av røde bær, anis og sjø.

LES OGSÅ: Full fart på champagnegaloppen

Eiendomsmegleren
NA24 sitter i baren og venter på at Goldenheim skal sende over en eller to av de unge mennene med den karakteristiske frisyren, slik han har lovet.

- Hvordan går det? Får dere noen historie? spør den smilende Goldenheim.

- Nei, vi må jo få prate med folk. Kan du ikke sende noen over som vil prate med oss?

- Ja, kan dere ikke prate med han her.

En blond mann i 20-årene setter seg ned ved siden av oss.

- Vi på passe på medieomtalen. Det tar seg ikke ut om vi fester på en torsdag, sier en eiendomsmegler.

- Men det kan du ikke skrive, sier han. Han vil ikke bli tatt bilde av dersom han ikke får det tilsendt til godkjenning på mail. Og han krever å lese gjennom alt han siteres på på mail.

- Alle har tjent godt
Han vil bare snakke om Sverre.

- Det du kan skrive er at Cosmo tiltrekker seg finanseliten. Sverre har visse egenskaper som vi setter pris på, han får oss til å føle oss hjemme. Sverre relaterer seg til de som er up and coming i bransjen. Aksjemeglere og eiendomsmeglere er bransjer i vekst. Alle som er her har tjent godt. Noen av meglerne her kan ha dratt inn en milliard på en dag. Men du kan ikke skrive det, sier eiendomsmegleren.

En ung mann i lyseblå skjorte med klaffene vendt oppover har reist seg. Han har mørkt hår med den lange luggen strøket glatt bakover til nakken. Han har noen dagers skjegg. Foran han sitter en blond fyr i rosa v-genser, med samme sveisen. Kompisen hans, med lugg som faktisk går ut i en liten vipp i nakken, balanserer fem glass med Bacardi on the rocks, til bekymrede blikk fra bartenderne.

En kasse med avkjølte champagneflasker bæres til baren. Det siste sifferet som lyser på kassen er 455 kroner, det var en flaske hvitvin som ble solgt. Aldri har noen vært reddere for å bli fersket i å feste. Vår eiendomsmegler er ustø. Klokka er ni. Om tolv timer skal han være tilbake på jobb og selge millionerkroners leiligheter på Oslo vest med troverdighet.

LES OGSÅ: Slik skal de kapre fiffen

Kryddersmuler
Det er ingen hemmelighet at klubbene kniver om disse mennene som oser av cash-overskudd. En og annen kvinne finnes også, men de er ikke engang en fjerdedel. En av dem er søsteren til Sverre, Ane. Hun er på helgetur fra Monaco, der hun studerer økonomi, for å feire brorens nye klubbkonsept.

- Oslo er litt kjedelig utelivsmessig. Derfor tror jeg folk synes det er veldig hyggelig her, det er veldig god mat, med mye champagne. Og alle kjenner Sverre, derfor føler alle at alle kjenner alle, sier hun.

NA24 blir kastet ut lenge før pasjonsfruktkremen med eplekompott og kryddersmuler serveres. Anbefalt champagne til desserten, en Dom Perignon Rosé 1995, har innslag av eple, toast og lime. Den koster 2.399 kroner på Polet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere