NA24.no

En av de tiltalte forklarte i retten at selskapene ble brukt som kredittkort, til å bestille varer og tjenester, som i stor grad ble brukt til privat forbruk, som restaurantbesøk og hotellopphold, vin, luksusmat, fyrverkeri og møbler, klær og sportsutstyr.
En av de tiltalte forklarte i retten at selskapene ble brukt som kredittkort, til å bestille varer og tjenester, som i stor grad ble brukt til privat forbruk, som restaurantbesøk og hotellopphold, vin, luksusmat, fyrverkeri og møbler, klær og sportsutstyr. Foto: Erwin Wodicka - Wodicka@aon.at

Festet og drakk for 16 millioner - stakk fra regningene

De tre vennene brukte selskaper som kredittkort og bestilte luksusvarer og -tjenester de aldri betalte.

Nå er de dømt for tilsammen 450 bedragerier, men slipper unna med en tredjedel av fengselsstraffen fordi politiet somlet med saken. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

De tre vennene av norsk, chilensk og tyrkisk opprinnelse ble i sommer dømt for henholdsvis 199, 155 og 102 grove bedragerier for tilsammen 16 millioner kroner i tillegg til merverdiavgiftssvindel og en lang rekke lovbrudd for manglende bokføring.

Blant flere hundre fornærmede var Hotel Continental, Vinmonopolet, Stormberg, Peppes Pizza, DNB og Ferner Jacobsen.

De tre dømte ble ilagt straffer på henholdsvis tre år og tre måneder, ett år og åtte måneder, og ett år. Men saken ble liggende urørt hos Oslo politikammer i nærmere to år, og dommeren konstaterer at dette er brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjon. Dermed slapp alle tre unna med en tredjedel av fengselsoppholdet. Alle tre er tidligere dømt flere ganger for grove bedragerier og andre forbrytelser.

– Jeg er glad for at de er dømt, men det er veldig kjedelig at en som dømmes for 199 bedragerier slipper unna med seks måneders fengsel fordi politiet ikke har tid. Det synes jeg er leit, sier direktør på Skarsnuten Hotell i Hemsedal Robert Magnus Norman til DN.

I 2012 ble han offer for to av karene som stakk fra regningen på over 40.000 kroner etter en lystig helg på hotellet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere