NA24.no

Festet seg til rekord

Sist oppdatert:
Ruset på stigende olje og dollar sendte investorene Oslo Børs til ny rekord.

Det ble nok en rekord på Oslo Børs. Dermed fortsatte jubelstemningen fra fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Den nye sluttrekorden for hovedindeksen toppet med en oppgang på 1,08 prosent til 453,85 poeng.

LES OGSÅ: Advarer mot rekordbørs

Oljeprisen og dollaren viste styrke sammen med børsene ellers i verden og bidro sterkt til mandagen toppnotering. Forbruket av fyringsolje er ventet å ta seg kraftig opp etter at kulden har satt sitt preg på vinterværet i USA og Europa. Det fører til at markedet forventer at spekulantene er ferdig med å innta shortposisjoner innen oljekontraktene.

Ved råvarebørsen i London ble kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i mars omsatt for 54,27 dollar. Det er en oppgang på 1,55 prosent.

Oppgangen i oljeprisen sendte tungvekterne Statoil og Norsk Hydro til toppen over listen av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Fusjonskameratene steg henholdsvis 1,42 prosent til 161,25 kroner og 1,20 prosent til 189,50 kroner. DNO klarte ikke følge opp, mens PA Resources steg 3,41 prosent til 53 kroner.

Service-fest
Oljeserviceselskapet Subsea 7 steg 5,65 prosent til 112,25 kroner. Lehman Brothers har startet dekning av selskapet i en ny analyse. I analysen har meglerhuset satt et kursmål på 175 og har en overvekt-anbefaling.

- Vi tror Subsea 7 er godt posisjonert til å utnytte den forventede oppgangen i syklusen, heter det i analyse fra Lehman melder Dow Jones Newswire. Meglerhuset mener at selskapets potensial ikke er godt nok reflektert i den gjeldende verdisettingen.

Acergy steg 3,25 prosent til 119 kroner, mens Kjell Inge Røkkes Aker Kværner ble løftet 4,25 prosent til 687 kroner. Aker steg 2,96 prosent til 365 kroner.

Seadrill fulgte med den sterke sektoren opp, med en oppgang på 3,72 prosent til 104,50 kroner. Prosafe klatret 2,13 prosent til 96 kroner.

Oljeselskapet Rocksource la på seg 14,63 prosent til 1,41 kroner. Kundene til nettmeglerhuset Nordnet var de ivrigste aksjeplukkerne i Rocksource og sto bak 51,5 prosent av nettokjøpene.

Vinnerne
Fergeselskapet Tide ble dagens vinner med en oppgang på 16,28 prosent til 500 kroner, men det ble ikke omsatt aksjer for mer enn 200.850 kroner.

- Med over to milliarder kroner i omsetning og tre tusen ansatte er Tide ett av de største transportselskapene i Norge. Aksjen verdsettes for tiden til et pris/bok-forhold på 1,0. Et selskap skal være dårlig drevet for at det ikke skal være verd mer enn bokført egenkapital. Verken resultatregnskap eller egenkapitalrentabilitet tilsier imidlertid at Tide er et dårlig drevet selskap, snarere tvert imot, skriver Orion i sin morgenrapport.

Tandberg Storage og Tandberg Data fulgte etter på vinnerlisten selskapene. Tandberg Storage skal presentere sitt resultat for fjerde kvartal torsdag og det er store forventninger til hva selskapet skal legge frem. Aksjen steg 9,73 prosent til 4,85 kroner. Tandberg Data steg 8,41 prosent til 7,48 kroner.

Debuterte
Comrod hadde sin børsdebut som et selvstendig selskap på Oslo Børs. Aksjen endte på 24 kroner. Selskapet ble skilt ut av Hexagon som falt 17,13 prosent til 10,40 kroner. Hexagon-aksjonærene har blitt med som aksjeeiere i Comrod og fallet i Hexagon kom som en følge av at ti Hexagon-aksjer ga rett til én Comrod-aksje.

Simtronics falt 14,65 prosent til 2,33 kroner. Selskapet melder at de har prospektet klart for den planlagte emisjonen. Tegningskursen vil ligge i intervallet mellom 1,20 og 3 kroner i emisjonen på inntil 30 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere