NA24.no

Feststemning på børsene

Sist oppdatert:
Sterk børsdag i Tokyo.

Fredagens handel i de asiatiske markedene blir preget av opptur etter at elektronikkgiganten Samsung og flyselskapet Air China var ute med kvartalstall.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed fikk investorer igjen opp troen på at japanske selskaper skal kunne greie seg bra tross en global økonomisk nedtur.

Asias største elektronikkprodusent Samsung steg til det høyeste nivået på ni måneder etter at selskapet slo analytikerforventingene på selskapets inntjening. Nettoresultatet økte 37 prosent.

Samtidig la verdens største flyselskap Air China frem dobbelt så stort overskudd som samme periode i fjor, og sikret stemningen.

Honda ledet an blant selskapene som er rettet mot det nord-amerikanske markedet, etter at yen svekket seg mot dollar for andre uke på rad.

- Investorene har vært litt for pessimistiske. Aksjeprisene har falt mens inntjeningsveksten ser sterk ut. Selv om det er vanskelig å kalle det en bunn så ser aksjene billige ut, sier James Chua i Phillip Capital Management i Singapore til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen stiger 0,9 prosent til 149,02 poeng, og er dermed opp 3,2 prosent denne uken. Nedgangen for hele 2008 lyder nå på 5,5 prosent.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 2,48%
Japans Nikkei 225: + 2,31%
Hongkongs Hang Seng:+ 0,14%
Kinas CSI 300: + 3,25 %
Kinas Shanghai Composite: + 1,96%
Taiwans Taiex:- 0,47%
Sør-Koreas Kospi:+ 1,41%
Singapores Strait Times Index: + 0,59%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere