NA24.no

Feststemning på børsene

Foto: Fotograf:TIMOTHY A. CLARY (AFP)
Opptur etter budsjettstup-klarering.

Europeiske børser fikk en optimistisk start på nyåret etter at USA i siste liten har klart å unngå å havne utfor det såkalte budsjettstupet.

Etter to timers handel onsdag var den britiske toppindeksen FTSE 100 steget med 2 prosent, eller 115,22 poeng, til 6.013,03 poeng. Det er det høyeste nivået indeksen har nådd på 18 måneder.

Da handelen startet onsdag morgen, gikk kursene rett i været blant annet på Euro STOXX 50-indeksen, DAX-indeksen i Tyskland og CAC-indeksen i Frankrike. Alle hadde en oppgang på mellom 1,8 og 2,4 prosent, melder Reuters.

I Milano klatret FTSE Mib-indeksen med over 3,0 prosent i løpet av formiddagen, og bankaksjer sto for mye av oppgangen.

Bare timer før de europeiske børsene åpnet for første gang i 2013, ble det kjent at Representantenes hus har godkjent en budsjettavtale som blant annet innebærer skatteøkninger for de rikeste amerikanerne.

Samtidig er de omfattende kuttene i offentlig sektor som opprinnelig ville ha trådt i kraft ved nyttår om ikke politikerne kom til enighet, blitt utsatt med to måneder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere