Feststemning på Obama-rykter

Foto: (Scanpix)

For første gang på fem dager kan investorene juble.

13.02.09 06:51

De asiatiske børsene stiger på håp om at amerikanske myndighetene vil ta nye grep for å bedre situasjonen i det hardt prøvede boligmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag kveld kom det en Reuters-melding om at Obama vurderer å komme med en egen pakke til amerikanere som sliter med å betale på boliglånet sitt.

Boligbedring?
Artikkelen, som er basert på hemmelige kilder nær finansminister Timothy Geithner, går på at myndighetene vil bidra med penger for å redusere renteutgiftene på boliglånene til enkeltindivider. I tillegg skal politikerne bli bedt om å se på flere nye måter boliglån kan endres på. Det spås også at den nye planen vil annonseres innen få dager.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Rapporter om at USA kommer med en støttepakke til boligmarkedet demonstrerer myndighetenes ønske om å få bedret økonomien. Markedet er på vei mot en helomvending dersom politikken er effektiv, sier Kiyoshi Ishigane hos Mitsubishi UFJ Asset Management, ifølge Bloomberg.

Bred oppgang
Nyheten bidro til å sende USA-børsene, som var langt nede, markant opp mot slutten av torsdagens handel. Og oppturen fortsetter i Asia.

Ledet av bank- og elektronikkselskaper klatrer børsene i regionen, som er svært avhengig av en sunn amerikansk økonomi grunnet eksport.

Den brede Asia-indeksen til MSCI stiger med 1,2 prosent. Japans Nikkei stiger med 1,6 prosent, Hongkongs Hang Seng er opp 1,8 prosent og mesteparten av de andre hovedindeksene følger etter.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.