NA24.no

Fetere fra NutriPharma

Slankemiddelprodusenten har tro på bedre utvikling i fremtiden.

Fortsatt er det Russland og de tidligere Sovjet-statene som sørger for inntektene i NutriPharma.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I første kvartal hadde selskapet 25,1 millioner kroner i driftsinntekter, hvorav 22 millioner kroner kom fra Russland og nabolandene. I samme periode året før lå driftsinntektene på 19,9 millioner kroner hvor 17,7 millioner kom fra områdene rundt og i Russland.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 2,1 millioner kroner for hele selskapet og det er en forbedring fra minus 2 millioner kroner i første kvartal i fjor. Driftsresultatet ble positivt med 1,1 millioner kroner i årets tre første måneder mot et driftsunderskudd på 3,2 millioner kroner i samme kvartal året før.

Før skatt ble derimot resultatet negativt i årets første kvartal med 1,2 millioner kroner, men det er likevel en forbedring fra underskuddet på 3,2 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Kontantstrømmen fra driften var på 12,3 millioner kroner og netto ble kontantstrømmen positiv med 7,7 millioner kroner. Det innbærer at kontantandelen økte til 8,5 millioner kroner ved utgangen av første kvartal sammenlignet minus 1,5 millioner kroner ved inngangen av kvartalet.

Selskapet har tro på at produktet Nutri5 i tiden fremover. Selskapet har inngått en distribusjonsavtale med Nikken som skal lansere produktet i 17 land i Europa. Avtalen vil medføre at 15 til 25 prosent av de totale driftsinntektene vil komme Nikkens salg. En betydelig del av overskuddet for 2009 er ventet å komme fra avtalen.

Når det gjelder Russland og Øst-Europa vil den uheldige utviklingen i lokal valuta og euro være utfordrende for den fremtidige veksten i inntektene og resultatet fra disse markedene. NutriPharma vil nå gjennomføre tiltak for å sikre at utfordringene blir møtt.

I det nordiske markedet forventer selskapet at Nutrilett vil gi stabile inntekter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere