NA24.no

Fiasko for Yara-fusjon

Svein Richard Brandtzæg fikk kalde føtter og droppet den planlagte og varslede overgangen fra Hydro til Yara.
Svein Richard Brandtzæg fikk kalde føtter og droppet den planlagte og varslede overgangen fra Hydro til Yara. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Én toppsjef har gått av og en annen snudd i døren etter at Yara og amerikanske CF Industries annonserte fusjon. Nå er fusjonen gått i vasken.

De to partene kunne ikke bli enige om betingelsene for en eventuell fusjon, og samtalene om sammenslåing er nå avsluttet.

CF opplyste dette i en melding sent torsdag, melder E24.

- Jeg vil takke ledelsen og styret til Yara for deres samarbeid og profesjonalitet gjennom våre diskusjoner, skriver direktør Tony Will i CF Industries i meldingen lagt ut sent torsdag, norsk tid.

Dersom fusjonen hadde blitt gjennomført, ville det nye selskapet blitt verdens største gjødselprodusent.

Etter at fusjonssamtalene ble kjent, har Yara-sjef Ole Jørgen Haslestad måttet gå, og Svein Richard Brandtzæg fikk kalde føtter og droppet den planlagte og varslede overgangen fra Hydro til Yara. Sistnevnte ble for øvrig skilt ut fra nettopp Hydro for drøyt ti år siden.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere