NA24.no

Fiat får Chrysler

(Scanpix)
En ankedomstol i USA gir klarsignal for alliansen.

Domstolen i New York understøttet godkjenningen som ble gitt i skifteretten. Dermed ligger det an til at en enhet skal dannes for å kjøpe opp restene av Chrysler og knytte seg til Fiat.

NA24 - din næringslivsavis

Tvangssalget gikk til retten fordi en gruppe pensjonsfond i Indiana taper 42 millioner dollar av Chryslers totale gjeld på 6,9 milliarder dollar. De gikk til retten for å få omgjort det.

Hummer selges også
Restruktureringen og konkursen i General Motors er ledd i Barack Obamas plan for å få amerikansk bilindustri på fote igjen.

Konkursrammede General Motors meldte tirsdag at de hadde inngått en intensjonsavtale om salg av Hummer-merket.

Foreløpig er verken kjøper eller salgssum offentliggjort, men det opplyses at kjøperen planlegger å satse på nye Hummer-modeller.

Satser på få modeller
Som en del av restruktureringen av GM, som nå er under konkursbeskyttelse, har det vært klart at Hummer skulle selges eller legges ned. Det sammer gjelder også Saab, mens det allerede er inngåt avtale om salg av Opel. Heller ikke Pontiac og Saturn har noen fremtid i GM.

GM vil derimot satse videre på Buick, Chevrolet, Cadillac og GMC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere