NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Fikk lisenssjokk – skrotet 34 nye flatskjermer

Sist oppdatert:
– Det er ikke slik vi bør behandle våre ressurser, sier lokalpolitiker

Porsanger kommune slo på stortrommen og monterte 31 ny flatskjermer i et nytt hybelbygg i Lakselv, men da kommunen skjønte at de måtte betale NRK-lisensene for alle flatskjermene, ble alle skrotet. Det melder den samiske avisen Sagat.

Fakta: Tips Nettavisen om sløserisaker

Klikk for å åpne faktaboksen
 

 Sløseriprisen

Nettavisen og Skattebetalerforeningen skal kåre den offentlige instansen som har sløst mest med våre skattepenger i 2015.

Prisen tildeles den offentlige myndighet, lokal, regional, fylkeskommunal eller statlig, som i løpet av perioden har vist størst uforsiktighet med samfunnets felles midler.

Beløpets størrelse trenger ikke å være utslagsgivende. Prisen skal skape en bevissthet rundt - og respekt for - forvaltningen av skattepengene.

Enkeltpersoner og organisasjoner kan tipse om – og nominere – kandidater til prisen, men det er juryen som velger ut de kandidatene det skal stemmes over.

Juryen består av Karine Ugland Virik (Skattebetalerforeningen), Gunnar Stavrum (Nettavisen), Marte Gerhardsen (Tankesmien Agenda), Mathilde Fasting (Civita) og Hallgeir Kvadsheim (Luksusfellen).

Vinneren av prisen for 2015 er den kandidaten som får flest stemmer av Nettavisens lesere i en kåring januar 2016.

Har du forslag til kandidater?

 Send en e-post til Nettavisen her.

Lisensavgiften ble rett og slett for dyr slunken kommunekasse og TV-ene ble levert til el-retur.

Hvorfor skjermene ikke ble forsøkt solgt, kan kommunen ikke svare på.

– Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke se noe fornuftig i dette, og det er ikke slik vi bør behandle våre ressurser, sier lokalpolitiker Mona Skanke (Ap) til Sagat.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere