NA24.no

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Fikk 355.600 for ett kvarter

Sist oppdatert:
Årets best betalte «spillejobb».

GRØNLAND (NA24): Tatermusikeren Elias Akselsen, datteren Veronica Akselsen og multiinstrumentalist Stian Carstensen var underholdningen da Trond Giske la fram kulturdelen av statsbudsjettet for presse og kulturorganisasjoner på Caféteateret i Oslo i dag.

Får 355.600 kroner i året
Giske startet sin presentasjon med å gi blomster og kunngjøre at Elias Akselsen ikke bare var der bare for å synge og spille, men at han også var en av to som vil få statsstipend på 355.600 kroner fra neste år.

- Elias Akselsen er ikke bare her for å spille. Det er veldig hyggelig å kunne fortelle at Akselsen også er en av de nye mottakerne av statsstipend fra 2010. Det er hvis jeg husker riktig på 355.000 kroner, sa kulturminister Trond Giske ved dagens presentasjon.

Akselsen var tydelig rørt da han mottok beskjeden og benyttet sjansen til å takke Norsk Kulturråd for støtten til platene som gjorde ham til et musikknavn her i landet.

- Det som er bra er at nå får kulturrådet frigjort midler til å støtte andre lovende norske kulturutøvere, sa Giske.

- Halvveis til målet
Kulturministeren var tydelig stolt over å kunne vise utviklingen i kulturbudsjettet over de siste årene. Fra å utgjøre 0,78 i regjeringen Bondeviks forslag til statsbudsjett i 2006, legger Kultur- og kirkedepartementet nå beslag på 0.89 prosent av totalbudsjettet.

- Vi har lovet at det skal utgjøre én prosent av budsjettet innen 2014. Nå har vi gjort unna halvparten av økningen, og det i en periode hvor statsbudsjettet totalt har vokst mer enn noensinne, sa Giske på dagens presentasjon.

Giskes departement var en av de store budsjettvinnerne på neste års statsbudsjett med en økning på 9,3 prosent. Og statsråden fikk også applaus av kulturorganisasjonene som fulgte dagens presentasjon.

Giske sa også at han kunne tenke seg å fortsette i dagens jobb også etter at statsrådskabalen nå skal legges på nytt.

- Jeg håper det er jeg som presenterer kulturbudsjettet også for 2014, sa Giske.

Les også: Disse papirene er rekorddyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere