NA24.no

Fikk 80 mill. i «julegaver»

Sist oppdatert:
Forsikringsgiganten Storebrand punget ut til to sjefer og en eks-direktør.

De tre har fått 40 millioner i utbytte og lønn i seks år som eiere, og fikk deretter 80 millioner kroner for eierandelene i et datterselskap.

NA24 - din næringslivsavis

- Dersom vi blir kjemperike på dette, blir også Storebrand rike. På den annen side kan vi jo risikere å tape alle pengene vi har skutt inn, sa daværende administrerende direktør Ove Christian Norheim i Storebrand AI til Dagens Næringsliv i 2003.

SAI forvalter over 11 milliarder for Storebrand og andre kunder. Forsikringsgiganten gjorde et unntak fra regelen da man i 2002 tillot tre direktører å komme inn på eiersiden. Det ble gull verdt for Norheim, Rune Holen og Ivar M. Waage, skriver DN.

Tre dager før julaften i fjor ble de tre kjøpt ut av datterselskapet for til sammen 80 millioner i kontanter og fremtidige utbetalinger. Til sammenligning tjente Storebrand-sjef Idar Kreutzer seks millioner i fjor.

Les også: Storebrand-sjefens mange millioner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere