*Nettavisen* Økonomi.

Fikk a-ha-konsert og «takk»

Slik belønner Hydro de andre ansatte for milliardresultater.

07.08.07 12:50

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hydro har ikke spesielt gullkantede bonusordninger for de norske medarbeidere som har prestasjonslønn, men som ikke tilhører «eliten»:

Max bonus er én månedslønn hvis medarbeidere når målene sine.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg kan medarbeiderne kjøpe aksjer for 6000 kroner, med 20 prosent rabatt. Dersom verdien på Hydro-aksjen har gått opp mer enn 12 prosent året før, kan man kjøpe aksjer med 50 prosent rabatt. Det vil si at man kan ved maksimal uttelling kan få aksjer til en verdi av 12.000 kroner ved å betale 6000 kroner.

Informasjonssjef i Hydro, Halvor Molland, bekrefter tallene ovenfor NA24.

- Forstår du at folk reagerer på summene i opsjonssaken når man sammenligner med hva de vanlige ansatte får?

- Gang 13.000, som er antall ansatte, med en vanlig månedslønn, så så ser du hva slags sum du får, sier Molland.

- Skremmende
Gunnar Eckbo, redaktør av fagmagasinet Styreinfo og styreanalytiker, er derimot skremt over bonusen «gutta på gølvet» får.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Ser man dette i sammenheng med toppledernes opsjonsutbetalinger, som nå får både to og tre ganger årslønn, må jeg si det er skremmende, sier Eckbo.

Eckbo har gått igjennom Hydros regnskap og styrets årsberetninger og funnet det han karakteriserer som merkverdig forskjellsbehandling og feilprioritering av penger.

- Etter at Hydro hadde hundreårsjubileum i 2005, og opplevde sitt hittil beste resultat, fikk de ansatte bare et «thank you to all employees (takk til alle ansatte)» fra styret og en konsert med a-ha, forteller en forundret Eckbo til NA24.

Konsert for alle
Samtidig som arbeiderne ble smykket med «takk skal dere ha» og at Hydro betalte for konsert, donerte selskapet 100 millioner kroner til eksterne, deriblant 30 millioner til veldedige formål som Redd Barna, og 70 millioner til forskning.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er helt urimelig at menneskene som er de egentlige verdiskaperne i bedriften ikke skal få noe annet enn et takk, samtidig som man betaler ut 100 millioner kroner til utenforstående, sukker Eckbo.

Molland poengterer at konserten i Frognerparken ikke bare var for Hydros ansatte, men for alle Oslos innbyggere i forbindelse med 100-års markeringen.

I 2006 ble Hydros resultat enda bedre, godt hjulpet av høye olje- og alimuiniumspriser. Resultatet etter skatt økte med 11 prosent til 17.391 millioner kroner sammenliknet med 2005.

På forsommeren i år besteme styret seg for å avvikle opsjonsordningen i selskapet, for å innføre bonusordninger også for «eliten». De 35 topplederne ville med det få 210 millioner kroner. Det er i gjennomsnitt seks millioner kroner på hver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Ny lunsjdebatt
Mannen på toppen, Eivind Reiten, kunne innkassere 28 millioner. Mandag valgte han å fraskrive seg åtte av dem, i kjølevannet av bråket rundt utbetalingene.

- Hydro har 200 mennesker i sitt toppleder-program. Jeg lurer på hvordan lunsjdebatten blant de som ikke fikk noe er nå. Jeg tviler på at den dreier seg om hvordan man kan øke effektiviteten, for å si det slik, bedyrer styreanalytiker Eckbo.

Molland i Hydro bekrefter at opsjonssummene er det mest debatterte emnet rundt lunsjbordene for tiden.

- Nå har ikke jeg sittet på alle lunsjbord, men det er klart det opptar folk. Noen liker ikke det som har skjedd, andre synes det er helt greit, sier han.

Mer til sentralborddama
Eckbo mener Hydro burde gått i bresjen for å gi større bonussummer til de ansatte. Han setter Hydros praksis opp mot Skagen-fondene, som utbetaler én million kroner i bonus til samtlige 85 ansatte, selv til sentralborddamene, når butikken går godt.

- Jo flere bonuskroner, jo mer skatteinntekter til største eier, staten, avslutter Eckbo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.