NA24.no

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Fikk avslag igjen

SBS Radio nådde ikke fram i Medietilsynet med klagen på lokalradiokonsesjonene.

SBS Radio tapte kampen om lokalradiokonsesjonene i Stor-Oslo og Stavanger. Vedtaket ble påklaget før sommeren og nå har Medietilsynet konkludert med at de fastholder sitt vedtak.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ingen bombe
- Det var ikke noen bombe, men vi har langt bedre håp om å nå frem med våre synspunkter overfor departementet, sier SBS Radios leder Bente Klemetsdal til NA24 Propaganda.

Hun sier de har bedt om et møte departementet for å fremføre sine synspunkter.

- Vi har fått bekreftet at vi skal få et møte, men det er ennå ikke bekreftet noen dato. Vi mener å ha skrevet en veldig god klage hvor det bes om flere prinsipielt viktige avklaringer, sier Klemetsdal.

Giske avgjør
Det betyr at det blir opp til Kirke- og kulturdepartementet å avgjøre Radio 1s skjebne.

SBS Radios administrerende direktør Bente Klemetsdal uttalte ved konsesjonstildelingen i juni at dette høyst sannsynlig betød kroken på døra for Radio 1 både i Oslo og Stavanger.

Medietilsynet har nå behandlet klagen fra SBS Radio for konsesjonsområdet Stor-Oslo. Tilsynet har havnet på samme konklusjon som sist og gitt sin innstilling til departementet.

Kirke- og kulturdepartementet skal gjøre sin egen vurdering av klagen og både klager og de som fikk konsesjonen får anledning til å fremføre sine argumenter overfor departementet. I Stor-Oslo var det Jazzradioen og 21st Ventures nye radiokanal Radio Metro som ble tildelt konsesjonene.

Klageflom
Det har kommet inn 30 klager på lokalradio-konsesjonstildelingene og foreløpig har Medietilsynet behandlet to av dem. Også Radio Oslo fikk avslag på sin klage til Medietilsynet.

Medietilsynet opplyser om at de regner med å ha behandlet alle de innkomne klagene innen september.

SBS Radio har blant annet leid inn revisjonsfirmaet Ernst & Young og advokatbyrået Arntzen De Besche, for å klage på vedtaket fra Medietilsynet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere