*Nettavisen* Økonomi.

Fikk avtale med tobakksarvingen

Austevoll kjøper aksjer i Omega 3-produsent. Selger er et av Johan Andresen jrs selskaper.

22.12.06 10:11

Austevoll Seafood har i dag inngått en intensjonsavtale med Ferd Private Equity Fund om kjøp av aksjene i Epax AS, en av de største produsentene av høykonsentrert Omega 3 basert på fiskeolje.

NA24 - din næringslivsavis

- Kjøpet av Epax er en viktig del av Austevolls strategi for å videreutvikle høyverdiprodukter basert på selskapets store tilgang til pelagiske ressurser, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Austevoll er et ledende selskap innen den pelagiske næringen med fartøyer, fiskerettigheter og prosesseringsanlegg i Norge, Chile og Peru. Selskapet produserer årlig 50.000 tonn fiskeolje. Av dette er cirka 30.000 tonn fra Sør-Amerika, som på grunn av sin renhet og høye andel Omega 3 er svært godt egnet til produksjon av høy konsentrat Omega 3.

Epax AS ble skilt ut fra Pronova i 2005, men har røtter tilbake til 1876 som en ledende aktør innen bearbeiding av fiskeoljer. Selskapet benytter i dag cirka 5.000 tonn fiskeolje fra Sør-Amerika, som gjennom en unik stripping-teknologi og rafineringsprosess blir til høykonsentrat Omega 3.

Disse produktene blir i hovedsak i dag solgt til nutraceuticals (kosttilskudd og mattilsetning) og det farmasøytiske markedet (Pronova).

I 2006 produserte EPAX cirkaa 1.500 tonn ferdig produkt. Selskapet omsetter i 2006 for rundt 230-240 millioner norske kroner med en forventet EBITDA margin på rundt 35 prosent.

Kjøpet av EPAX er gjort med forbehold om endelig due diligence som skal avsluttes i januar 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.