NA24.no

KAN BEHOLDES: Ida og Jan Arve Sakshaug kan fortsatt bruke sin plasma-TV etter avgjørelse i Samferdselsdepartementet.
KAN BEHOLDES: Ida og Jan Arve Sakshaug kan fortsatt bruke sin plasma-TV etter avgjørelse i Samferdselsdepartementet. Foto: Asbjørn Olav Lien (Tønsberg Blad)

Fikk beskjed om å kaste TV-en - nå har staten snudd

Ekteparet Sakshaug får beholde plasma-TV-en likevel

Sakshaugs TV-trøbbel startet da et brev fra Post- og teletilsynet dumpet ned i ekteparets postkasse i mai i fjor. Brevet var et varsel med krav om at de måtte kvitte seg med sin 50 tommers plasma-TV fordi den forstyrret naboen, Patrice Bardoz' radioamatørsendinger, skriver Tønsberg Blad.

- Vi trodde varselet var en aprilspøk, sa Ida Sakshaug den gang.

Men det var det ikke. Bardoz hadde klaget på forstyrrelsene og fikk først medhold fra Post- og teletilsynet som etter målinger slo fast at ekteparets 50-tommer var årsak til forstyrrelsene.

Samferdselsdepartementet har avvist en klage fra Norsk radio relæ liga som er et forbund for norske radioamatører.

I desember i fjor avgjorde Post- og teletilsynet at Sakshaug kunne bruke TV-en. Departementet fikk saken etter at foreningen anket post- og teletilsynets vedtak.

For Sakshaug var departementets avgjørelse nesten en selvfølge.

- Vi har kjøpt et lovlig produkt. Jeg hadde skjønt det om vi hadde en TV som ikke var lovlig å omsette i Norge, sier Ida Sakshaug.

Mareritt

Tilsynet snudde etter å ha gransket Ekomloven som regulerer bruk av radiofrekvenser i Norge.

Saken har vært en stor påkjenning for familien.

- Det har vært et mareritt, sier Ida Sakshaug som aldri hadde trodd at hun skulle få beskjed om å kvitte seg med en lovlig innkjøpt TV.

Sakshaug kan fortsatt bruke TV-apparatet selv om det kan forstyrre radiosendinger. Det er strømkilden som sender ut mye støy.

Samferdselsdepartementet viser til at TV-en er lovlig, at bruken ikke utgjør fare for liv og helse og at den ikke går ut over viktige samfunnsinteresser. Det er fastslått at plasma-TV-er forstyrrer, men ikke nok til at de kan forbys etter Ekomloven.

KLAGET: Radioamatør Patrice Bardoz

Det har ikke lykkes Tønsbergs Blad å få kontakt med Patrice Bardoz.

Dårlig nytt

Avgjørelsen er dårlig nytt for radioamatørene.

- Plasma-TV er verstingen, sier Ole Garpestad i Norsk radio relæ liga.

Plasma-TV og andre, ofte ikke-originale elektroniske apparater, forstyrrer radiosendinger i så stor grad at flere amatører har pakket ned utstyret for godt.

Les flere saker fra Tønsberg Blad!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere