Fikk bot mens de samlet inn penger til barn i Afrika

BØTELAGT: 13 biler ble iført gule lapper utenfor Husvik skole torsdag kveld. Foto: Knut-Erik Lahn (Tønsbergs Blad)

BØTELAGT: 13 biler ble iført gule lapper utenfor Husvik skole torsdag kveld. Foto: Knut-Erik Lahn (Tønsbergs Blad)

Skolen samlet inn 48.000 kroner - parkeringsvaktene skrev ut gebyrer for 6.500 kroner.

18.04.15 12:57

(Tønsbergs Blad): – Det er fint man tar ansvar for trafikksituasjonen og sørger for trygghet, men akkurat dette oppleves som veldig spesielt, sier FAU-leder ved Husvik skole i Tønsberg, Eldrid Talleraas.

Det hun karakteriserer som spesielt er det faktum at mens det var solidaritetsdag på Husvik skole der alle inntektene skulle gå til SOS-barnebyer i Tanzania, så gikk parkeringsvakter fra Tønsberg kommune utenfor skolebygget og skrev ut parkeringsbøter til mange av de frammøtte.

Samlet inn mange tusen kroner
Gjennom blant annet tombola, ansiktsmaling og popcornsalg ble det samlet inn totalt 48.000 kroner på Husvik skole torsdag. Alle pengene går til barn i Mwanza i Tanzania.

Parkeringsbetjentene fra Tønsberg parkering skrev ut gebyr på til totalt 13 biler på området. 500 kroner på hver gir dermed 6.500 kroner i kassa for parkeringsetaten.

– Det var parkert både ved parkering forbudt, stans forbudt, i farlig kurve og t-kryss. Regler er regler og disse bilene var feilparkert, slår avdelingsleder Erik Lund i Tønsberg parkering fast.

– Hva gjorde de der?

– Jeg var ikke en av dem som fikk bot, men jeg vet det var veldig mange som fikk det og de reagerte veldig, sier FAU-leder Talleraas.

Hun stiller spørsmål ved hva i all verden parkeringsbetjentene gjorde på stedet den kvelden.

– Var det slik at de visste at det skulle være et arrangement her og at det ville være trangt på parkeringsplassen? Er det slik at de nå skal reise rundt der de vet det er arrangementer og vet det kan være mangel på parkeringsplasser for å bøtelegge, spør Talleraas.

– Parkeringsbetjentene kjente ikke til arrangementet
FAU-lederen understreker samtidig at parkeringsvakter er langt fra et vanlig syn i området ved Husvik skole.

– Våre trafikkbetjenter reiser rundt i hele kommunen så det var tilfeldig at de var ved Husvik skole akkurat på dette tidspunktet, sier Lund.

Samtidig forklarer han at skolen selv har bedt om tilstedeværelse fra parkeringsetaten ved skolen.

Rektor ved Husvik skole, Bobbie Abell, sier at skolen på ingen måte hadde bedt parkeringsvaktene dukke opp torsdag kveld.

– Parkeringsbetjentene kunne jo ikke vite hvilket arrangement det var inne på skolen, sier Lund.

Han ønsker ikke å svare på om det nå kan være aktuelt for Tønsberg Parkering og nå eventuelt donere parkeringsgebyrene til det veldedige formålet som skolen samlet inn penger til.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.