NA24.no

Fikk gavepakke av Fredriksen

Sist oppdatert:
Mannen som kastet Norges fremste forretningskvinne, fikk aksjepakke av John Fredriksen.

Da milliardæren John Fredriksen hentet inn Ole Eirik Lerøy som styreformann i Marine Harvest i fjor, fikk Lerøy en fet opsjonspakke han allerede har tjent millioner på. Lerøy fikk opsjoner med en kjøpspris på totalt 1 million kroner, som var verdt 6 millioner kroner allerede ved tildelingsttidspunktet, skriver Dagens Næringsliv.

Fantastisk gevinst
I dag er Lerøys gevinst på hele 19 millioner kroner.

- Jeg gjorde en risikovurdering da jeg fikk tilbudet - etter at aksjen hadde steget kraftig i forkant. Vurderingen var at det var på et nivå som for meg var attraktivt. I ettertid har jeg benyttet meg av opsjonene og investert i selskapet, sier Lerøy til DN.

Lerøy har også inngått en Total Return Swap-avtale med 30 millioner aksjer i Marine Harvest. Hans eksponering i mot Marine Harvest-aksjen er derfor på 150 millioner kroner.

Sparket Michelet
Lerøy leder styret som oppsiktsvekkende sparket ut konsernsjef Åse Aulie Michelet i forrige uke. Hun regnes av flere som Norges fremste forretningskvinne. Dette var imidlertid ikke nok for Lerøy & Co.

Det er enda ikke avklart hvem som overtar ledelsen i Marine Harvest på permanent basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere