*Nettavisen* Økonomi.

Fikk ikke emisjonsfullmakter

Oslo Børs Foto: Scanpix (Scanpix)

Styret i Petrojack fikk ikke det nødvendige flertallet.

20.10.09 10:44

Styret i riggselskapet Petrojack ASA hadde bedt den ekstraordinære generalforsamlingen om emisjonsfullmakter, men under avstemningen på generalforsamling som ble avholdt mandag fikk ikke forslagene de nødvendige to tredjedelene av stemmene.

Det viser protokollen fra generalforsamlingen som er sendt Oslo Børs tirsdag formiddag. Hele 94,3 prosent av selskapets stemmeberettigede aksjer var representert på generalforsamlingen.

Styret hadde bedt om emisjonsfullmaktene i forbindelse med at selskapet trenger en refinansiering, både i forhold til obligasjonsgjelden på 55 millioner dollar som forfaller neste år og skattekravet på 35 millioner dollar som er fremsatt av norske skattemyndigheter. Riggselskapet har ikke egne likvider til å dekke disse beløpene.

Styrets forslag var at generalforsamlingen skulle gi en fullmakt til å trykke opp 32,5 millioner aksjer, samt en fullmakt til å oppta konvertible lån som om kan omdannes til et tilsvarende antall aksjer.

Begge forslagene falt på grunn av mangelen på et kvalifisert flertall. 37,57 millioner aksjer stemte for, mens 23,71 millioner aksjer stemte mot forslagene.

De øvrige punktene på agendaen ble enstemmig vedtatt, blant annet et forslag om nedsettelse av aksjekapital med 308,6 millioner kroner til 16,2 millioner kroner for å dekke deler av Petrojacks udekkede tap på 556 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag