NA24.no

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Fikk inn milliardene

Sist oppdatert:
REC fikk hentet pengene, men måtte gi god rente.

Solenergikjempen REC klarte å hente inn det milliardbeløpet de ønsket seg.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere denne fredagen meldte solselskapet at de ønsket å hente inn 300 millioner euro, eller drøye 2,5 milliarder kroner.

Les mer: REC skal hente 2,5 milliarder

Pengene skulle hentes inn gjennom et såkalt konvertibelt lån, der långiverne kan velge å konvertere obligasjonene sine til aksjer. Etter børsslutt kan selskapet melde at pengene er kommet inn som planlagt, om enn i den dyrere enden av skalaen av det selskapet så for seg.

Betingelsene
Kupongrenten til obligasjonene ble satt til 6,5 prosent, i toppen av det sjiktet de hadde forespeilet da pengehentingen ble annonsert. Renteutbetalingene vil skje kvartalsvis.

Også med tanke på konverteringspris dette området måtte selskapet gi etter. De hadde forespeilet at konvertering ville skje til en pris mellom 30 og 35 prosent høyere enn volumvektet snittpris på selskapets aksjer i perioden fra lansering til prisingen er satt. Avtalen endte med at de gikk med på 30 prosent.

Lånet vil, som tidligere nevnt, løpe frem til 4. Juni 2004. Vekslingskursen mellom kroner og euro er satt til 8,4690

Selskapet har kommunisert at midlene skal benyttes til å sikre videre økonomisk robusthet og fleksibilitet for konsernet og til generelle selskapsformål. Analytikerkorpset er imidlertid delt på om denne innhentingen egentlig var nødvendig.

- Synes dette er rart
Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie forstår ikke hvorfor REC skal utstede konvertible obligasjoner slik situasjonen er nå. Han mener det også er lite nytt i markedsoppdateringen som solenergiselskapet har kommet med.

- Vi synes dette er rart siden vi ikke kan se at REC trenger ytterligere finansiering. Ifølge våre tall burde REC ha 2,5-3 milliarder kroner i overskudd finansieringen innen utgangen av 2010, skriver Carnegie-analytikeren til sine kunder.

Les mer: - REC trenger ikke pengene

REC-aksjen fikk bank på Oslo Børs denne fredagen, og inntok en pallplassering på taperlisten med et fall på 8,63 prosent til 42,98 kroner.

Les mer: Elendig ukeslutt på Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere