NA24.no

Fikk lønn uten å jobbe

Sist oppdatert:
Datteren til den tidligere vannverksdirektøren på Nedre Romerike fikk lønn i tre år etter at hun sluttet i selskapet.

Datteren til den korrupsjonssiktede vannverksdirektøren Ivar T. Henriksen jobbet i Nedre Romerike vannverk i en deltidsstilling ved siden av studiene frem til 1996/1997.

Studiene ble avsluttet i 1997 og da flyttet hun til Trøndelag. Etter det tidspunkt har hun ikke jobbet ved vann- og renseanlegget. Men hun har likevel mottatt lønn og andre økonomiske fordeler selskapene faren ledet, skriver Aftenposten.

I 1998 fikk hun utbetalt 47.000 kroner, i 1999 fikk hun utbetalt 105.000 kroner og i 2000 fikk hun utbetalt 101.000 kroner, ifølge vannverkets regnskaper. I tillegg fikk hun låne en bil av vannverket i åtte år etter at hun sluttet.

Overfor Aftenposten innrømmer hun at hun ikke jobbet i selskapet i denne perioden, men ønsker ikke å kommentere hvorfor hun mottok penger fra selskapet.

I tillegg til lønnen i tre år, disponerte vannverkssjefens datter en Nissan X-Trail firhjulstrekker i flere år. Bilen ble først levert tilbake til vannverket i fjor høst, etter at Aftenposten hadde avslørt farens og brorens samrøre mellom egne og offentlige selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere