*Nettavisen* Økonomi.

Fikk mensen på bryllupsreise - krever erstatning

IKKE BARE IDYLL: Paret opplevde det utrolige at bruden fikk mensen, men det hadde forsikringsselskapet lite forståelse for. (Illustrasjon) Foto: (Thinkstock.com)

Det er ferietid - men du er kanskje ikke så forsikret som du tror ...

12.06.14 08:58

Mange nordmenn tror reiseforsikringen dekker «det aller meste».

Erstatningene for reiseforsikring hittil i år er rekordhøye, viser tall fra Finans Norge. Erstatningsutbetalingene etter første kvartal er på nesten 540 millioner kroner, 29 prosent mer enn etter samme periode i fjor.

– Særlig utgifter i forbindelse med sykdom øker, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Fikk mensen ...
Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige forteller om pussige krav fra nordmenn etter at ferien er vel over:

- Vi hadde en sak hvor et brudepar ville ha igjen på reiseforsikringen fordi bruden hadde menstruasjon under bryllupsreisen, sier Rysstad til Dine Penger.

Fikk ikke fisk - ville ha kompensasjon
En annet krav kom fra en mann som ikke hadde fiskelykken med seg.

- Han fikk ikke noe fisk, og ville ha kompensasjon. Man kan jo forstå skuffelsen, men manglende fiskelykke kan vi ikke dekke, sier Rysstad.

Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser lengre, mye mer, og til mer eksotiske strøk en tidligere. I tillegg har utgiftene til for eksempel sykehusbehandling økt, blant annet er det dyrere enn før å havne på sykehus i flere land i Asia.

- Mange blir syke
Aldri før har reiseerstatningene for ett enkelt kvartal vært høyere enn for de tre første månedene i år, ifølge Finans Norge.

– Sykdom på reise står for nesten halvparten av erstatningsutbetalingene, sier Neverdal.

De siste årene har det vært en kraftig økning av erstatningsutbetalinger i forbindelse med sykdom på reise. Utbetalingene er nesten dobbelt så store nå som i 2007.

Flere saker
Det er registrert til sammen 82.000 reisesaker etter første kvartal 2014, 25 prosent flere enn etter samme periode i fjor.

Tyveri av reisegods er også blant postene som øker, etter en periode med nokså stabile tyveritall. Det var 25 000 saker, 20 prosent flere, som gjelder tyveri etter første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

- Husk reiseforsikring
Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden. Utenriksdepartementet har også flere ganger påpekt at reisende nordmenn ikke må glemme å kjøpe reiseforsikring.

– Det finnes dessverre enkelte som reiser uten reiseforsikring. Men det bør være en naturlig del av forberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag