NA24.no

Fikk redusert børsbot

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO slipper likevel ikke unna.

Oslo Børs reagerte hardt mot DNO etter brudd på flere av reglene. Det resulterte i en saftig bot for oljeselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Gebyret kom som følge av det Oslo Børs mener er brudd på reglene om løpende informasjonsplikt og brudd på reglene i om opplysningsplikt overfor et regulert marked. Samlet utgjør det opprinnelige beløpet på 2.355.570 kroner.

Det var i forbindelse med at DNO solgte 43,87 millioner egne aksjer høsten 2008 at Oslo Børs reagerte. De mener at salget var informasjonspliktig siden kjøperen av posten på 4,8 prosent alle aksjene i DNO og omstendighetene gjorde hadde betydning for vurderingen av selskapets prosjekter. Det ble også ansett som innsideopplysninger.

DNO var ifølge Oslo Børs vanskelig å samarbeide med når de ba om informasjon knyttet til salget av aksjene.

- Oslo Børs viser til at selskapet over lang tid har trenert saksbehandlingen og vanskeliggjort børsens undersøkelser. Overtredelsen fremstår også som forsettelig, het det i begrunnelsen bak det opprinnelige vedtaket.

I et vedtak fra Børsklagenemnden ble vedtaket opphevet, og DNO slapp unna reaksjonen knyttet til løpende informasjonsplikt. Men nemnden mener oljeselskapet brøt opplysningsplikten og har ilagt DNO et overtredelsesgebyr på 942.228 kroner. Det tilsvarer fire ganger årlig kursnoteringsavgift.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere