*Nettavisen* Økonomi.

Fikk rekordbot for fyllekjøring

Foto: Paul Weaver/TV 2 Nettavisen

Koster milliardæren nesten hele bruttoinntekten.

12.05.09 14:32

Tirsdag ble det klart at den strengeste dommen for fyllekjøring i Norge, noen sinne, er en realitet. Grimstad-milliardæren må betale hele 700.000 kroner for å kjøre i beruset tilstand.

NA24 - din næringslivsavis

Investoren ble tatt i en normal promillekontroll, da politiet hadde stilt seg opp langs veien fra Kjevik Flyplass. Han hadde drukket på flyet, men valgte likevel å sette seg i bilen å kjøre.

- 1,88 er en høy promille. Det er ikke noe å stikke under en stol. Men, han hadde ikke kjørt ureglementert og ble stoppet i en vanlig kontroll, sier hans advokat Pål Eide til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rekordbot
Dommen i Aust-Agder tingrett er den høyeste noensinne i Norge. Aldri tidligere har en person fått 700.000 kroner i bot for fyllekjøring. Tidligere har investoren Arne Fredly fått en bot på 600.000 kroner.

Ifølge Eide er det formuen til hans klient som er årsaken til rekordboten. Nesten hele årsinntekten hans på 750.000 kroner vil gå med på å betale boten.

- Størrelsen skal prøves i forhold til økonomien, men i dette tilfellet er det ikke forvoldt noen skade, sier Eide.

Han sier videre at han og hans klient vil vurdere om dommen skal ankes. Ankefristen er satt til 26. mai. Dommen i Aust-Agder tingrett gir videre milliardæren en betinget dom på 18 måneder.

- Jeg var dum
I forkant av dommen i tingretten innrømmet den dømte sjåføren overfor VG at han ikke skulle ha kjørt bilen.

- Det er ikke så mye å si. Jeg har gjort noe dumt og skal møte i retten for å få en straff. Planen var å kjøre bilen et kort stykke for å få folk jeg kjente til å kjøre meg videre, sa milliardæren til VG tidligere i mai.

Vegtrafikkloven sier at boten normalt skal være halvannen ganger brutto månedslønn ved promille over 0,5. Men formuende personer må etter denne dommen belage seg på betydelig smekk på pungen for fyllekjøring.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.