NA24.no

Fikk se naboens kredittkortbruk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tabbe ga kortkunde fullt innsyn.

Europay Norge innrømmer de tabbet seg ut i forrige uke da de skulle oppgradere et dataprogram.

Tabben førte til at om lag ti av Europays kunder fikk blottstilt sine kredittkortkjøp overfor andre kunder.

Fem års historikk
En av Europays kunder forteller til NA24 at han fikk full tilgang til naboens spesifiserte kredittkortfakturaer hele fem år tilbake i tid.

- Det gjorde saken ekstra spesiell at kunden jeg fikk informasjon om viser seg å være en av naboene mine, sier kunden, som foretrekker å være anonym.

- Selv kjøper jeg ikke så mye som ikke tåler dagens lys, men jeg ville uansett syntes det var ubehagelig om noen andre skulle få full tilgang til min transaksjonshistorikk, sier kortkunden.

Feil hos underleverandør
Europay innrømmer feilen og beklager.

- Det var feil i forbindelse med en systemendring 20. oktober som gjorde at ti av våre kunder fikk sine e-fakturaer blottstilt overfor en annen kunde via nettbanker. Vi har kontaktet samtlige per telefon og beklaget feilen sterkt. Slikt skal ikke kunne skje, sier Eurocards pressekontakt Hilde Fredheim Høgberg til NA24.

Feilen, som ifølge Fredheim Høgberg, oppsto hos en underleverandør, medførte at en bolk med e-fakturaer ble sendt til en annens nettbank.

- Da vi oppdaget feilen stengte vi umiddelbart tilgangen til e-faktura. Dette er en alvorlig hendelse som skyldes en manuell feil som vi beklager på det sterkeste. Vi har rutinemessig meldt fra om feilen til Finanstilsynet og Datatilsynet, og vi jobber nå med å utbedre rutiner og systemer slik at vi sikrer oss best mulig mot at lignende situasjoner kan oppstå igjen, sier Fredheim Høgberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere