NA24.no

Fikk sparken etter naziflørt

File photo dated 27/03/06 of Prime Minsiter David Cameron (left) with Conservative MP Aidan Burley, (right) who has been sacked as a Commons aide for 'offensive' behaviour and placed under investigation by David Cameron, after he attended a stag party where guests dressed as Nazis.
File photo dated 27/03/06 of Prime Minsiter David Cameron (left) with Conservative MP Aidan Burley, (right) who has been sacked as a Commons aide for 'offensive' behaviour and placed under investigation by David Cameron, after he attended a stag party where guests dressed as Nazis. Foto: Andrew Parsons (Pa Photos)
En britisk politiker har fått sparken av David Cameron etter å ha deltatt på utdrikningslag der gjester brukte naziuniform.

Aidan Burley har vært medlem i det britiske parlamentet siden mai i fjor. Nå er det altså slutt. Årsaken er at Burley har deltatt i et utdrikningslag i Frankrike der flere gjester hadde på seg kopier av naziuniformer fra andre verdenskrig.

Hyllet Hitler
En av festdeltakerne skal blant annet ha hyllet ideologien og tankeprosessen til Adolf Hitlers regime, ifølge The Sun, som også har bildebevis for hendelsen.

Burley var medlem av det konservative partiet i Storbritannia, som har statsminister David Cameron som overhode. Han var sekretær i det som kan sammenlignes med samferdselsdepartementet i Norge. Naziflørten har ikke blitt tatt godt imot.

En talsmann for det konservative partiet, bekrefter at festdeltagelsen er grunnen til oppsigelsen.

- Aidan Burley har opptrådt på en måte som er krenkende og tåpelig. Det er derfor han blir fjernet fra sin post.

Saken etterforskes
Man skulle kanskje tro at statsministeren hadde nok å henge fingrene i om dagen i forbindelse med eurokrisen. Men David Cameron har bedt om at saken blir etterforsket.

- I lys av informasjon, har statsministeren bedt om en fyldigere granskning, og han skal selv rapporteres til, fortsetter talsmannen.

Dette til tross for at at synderen selv angrer bittert.

- Det som skjedde var dumt, og jeg burde ha distansert meg fra det. Jeg hadde et valg, og jeg gjorde en feil da jeg ikke forlot (utdrikningslaget). Jeg beklager den dårlige dømmekraften, skriver Burley i et unnskyldende brev til den jødiske avisen The Jewish Chronicle.

Aidan Burley hadde ikke på seg naziuniform selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere