Fikk sparken, torturerte sjefen

Eiendomsmegler får ti års fengsel for å ha torturert sjefen i syv timer.

23.06.08 22:57

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En kvinnelig eiendomsmegler som kidnappet og torturerte sin tidligere sjef på det verste, er i England dømt til ti års fengsel.

NA24 - din næringslivsavis

Ambreen Gul (23) ble så rasende da hun fikk sparken at hun allierte seg med en ekskollega og to andre menn, alle i begynnelsen av tyveårene, i et svært brutalt overfall på sin sjef, ifølge avisen Evening Standard.

Slått med pistol og drapstruet
Guls sjef, Waga Malik, ble først lurt til hennes leilighet. Her ble den intetanende forretningsmannen banket opp. Han ble blant annet sparket og slått med en pistol gjentatte ganger. I løpet av de syv timene han ble holdt fanget og torturert skal en av gjerningsmennene ha stått på hodet hans, mens en annen truet med at han ikke kom til å få se familien sin igjen, med mindre han betalte 200.000 britiske pund, eller litt over 2 millioner kroner. Dersom han ikke betalte skulle både han selv og hans 13 år gamle sønn bli drept.

Neddopet
Etter at Malik tok flere telefoner til sin kone i desperate forsøk på å få tak i løssummen, ble han neddopet av sine gjerningsmenn.

Men så tok historien en brå vending da den 48 år gamle neddopede eiendomsmegleren ble alvorlig syk.

Gul skal ifølge domstolen i London ha fått panikk. I et desperat forsøk på å skjule sine spor beordret hun at hennes lamslåtte og blødende offer, bundet med bind for øynene, om å bli kjørt hjem til seg selv. Da hun kom dit fortalte hun Maliks kone at hennes mann var full og at han hadde misbrukt henne seksuelt. Deretter dro hun.

I koma
Malik var nå i koma og ble fraktet til sykehus. Ansikt og hode var full av sår og kutt.

Alle fire gjerningsmennene ble dømt for kidnapping, grov vold og utpressing av Waga Malik. Straffene de fikk var fra syv år og ni måneder til ti år.

Dommer Deborah Taylor beskriver overfallet og torturen som ondsinnet og brutal og finner det rystende at de har blitt begått av så unge mennesker.

Ba om å droppe sak
Ambreen Gul var selve hjernen i kidnappingen og ifølge dommeren er hun uærlig og manipulerende og viser liten anger. Gul skal ha gjort hva hun kunne for å slippe unna. Hun skal til og med ha skrevet til Malik og bedt ham droppe å reise sak.

Overfallet og torturen har foruten de fysiske skadene også påført Waga Malik og hans familie sterke psykiske lidelser. Familien vurderer nå å flytte fra England.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag