*Nettavisen* Økonomi.

Fikk støtte i dødsannonse

«Like kjært som blomster, er en stemme til Høyre i neste valg.»

12.05.06 17:05

HOLBERG PLASS (TV 2 Nettavisen) Denne teksten i en dødsannonse fra Fredrikstad Blad i september i fjor, like etter valget, brukte Høyre-leder Erna Solberg som et eksempel på at det ikke var innsatsen og engasjementet det var noe galt med da det gikk så dårlig for Høyre ved høsten valg.

- Jeg vil ikke nå si at slike tillitsvalgte vil Høyre ha. Men engasjement og pågangsmot til siste slutt - det er hva jeg forbinder med Høyres valgkamp, og det vil jeg takke dere alle for, sa Solberg i sin åpningstale til Høyres landsmøte fredag.

Ba om støtte
Høyre-leder Erna Solberg ber Høyre om å ikke sparke henne etter det dårlige valget og og de elendige meningsmålingene.

- Jeg vil på søndag søke deres fornyede tillit - og be dere alle være med meg i den krevende og slitsomt, men også meningsfylt, spennende og viktig arbeid for Høyre - og for landet, sa Solberg i sin tale til Høyres landsmøte i Oslo.

- Vanskelig tid for Høyre
Høyre-leder Erna Solberg minnet partiets landsmøte på at det står svært dårlig til med partiet.

- Når vi nå møtes tillandsmøte er det i en vanskelig tid for Høyre. Vi har gjort et dårlig valg vi gjør det dårlige på målingene, sa hun. Hun innrømmet også at Høyre ikke hatt fått nok ut av å sitte i regjering.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Gjorde feil
- Vi klare ikke omsette politiske resultater til oppslutning hos velgerne. Vi snakket for mye om hva vi hadde gjort og for lite om hva vi skulle gjøre, sa Solberg om høstens valgkamp.

- Vår feil, og min feil, var ikke det vi gjorde, men det vi ikke gjorde. Vi staket ikke ut en kurs for fremtiden. Det skal vi gjøre nå. Men dette er ikke noen «one woman show». Dere må alle bidra, sa Solberg.

- Heretter skal vi snakke mindre om milliarder og mer om mennesker, sa Erna Solberg - som fikk solid raspons fra landsmøtet. Apllausen fra den politiske skadeskutte forsamlingen kom ofte og lenge under lederens tale.

TV 2 Nettavisen følger Høyres landsmøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.