*Nettavisen* Økonomi.

Fikk svar ett år etter

Statsministerens kontor rotet bort brevet fra milliardæren. Se hva svaret ble - ett år etter.

14.05.07 13:53

Det var i mars i fjor at en av Norges aller rikeste menn, Johan H. Andresen, i et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) oppfordret staten til å være med på å bygge opp verdens største fond for mikrokreditt. Det varte og rakk, men svaret fra Stoltenberg uteble.

NA24 - din næringslivsavis

Så vant Muhammad Yunus Nobels fredspris for sitt arbeid med mikrofinans i Bangladesh, og Andresen så sitt snitt til å minne Stoltenberg på brevet. Da viste det seg at brevet hadde blitt forlagt i maktens korridorer.

Rotet bort brevet
- Vi har sett nærmere på brevet. Dessverre er brevet blitt liggende her og det har beklageligvis ikke blitt behandlet, sa statsministerens statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen til NA24, da historien ble kjent.

Men da begynte ballen å rulle. Brevet ble sendt videre til Utenriksdepartementet, hvor utviklingsminister Erik Solheim (SV) ryddet opp i rotet. Han ville gjerne ha en samtale med den styrtrike investoren, og nå lanserer Solheim et offentlig/privat samarbeid om mirkofinans, hvor Johan H. Andresen er med.

Mikrofinans-initiativ
På et møte på Victoria Terasse, hvor Utenriksdepartementet holder til, i dag vil utviklingsministeren og Andresen presentere et norsk mikrofinans-initiativ sammen med konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand og konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR.

Målet med samarbeidet er å øke overføringene av kapital fra Norge til utviklingsland som har store behov for investeringer. Slik ønsker man å bidra til økonomisk vekst og bærekraftig utvikling i disse landene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.