*Nettavisen* Økonomi.

Film & Kino-direktør går av med pensjon

Samtidig som Film & Kino varsler kraftige budsjettkutt og dyptgripende endringer, går organisasjonens markante leder Lene Løken av med pensjon.

Løken har vært en lydhør og hørbar administrerende direktør gjennom 20 år. I løpet av høsten pensjonerer hun seg. Film & Kino søker nå hennes etterfølger. Søknadsfristen er satt til 5. mai.

– Vår nye administrerende direktør vil blant annet få ansvaret for arbeidet med å endre Film & Kino fra å være en kommunal organisasjon til å bli en bransjeorganisasjon, skriver Film & Kino på sin hjemmeside.

Dette vil bli tatt opp på årets landsmøte som avholdes 2. og 3. juni i Oslo. I år er møtet konsentrert om organisasjonsutvalgets innstilling. Utvalget har foreslått å omdanne Film & Kino fra en medlemsorganisasjon for kommuner til en medlemsorganisasjon for kommunale og private kinoer, samt videobransjen.

Utvalget foreslår også å gjøre Norsk kino- og filmfond til et selvstendig fond med et styre oppnevnt av Kulturdepartementet. Saken har vært ute på høring.

Film & Kino ble stiftet i 1917 og er en kombinasjon av medlemsorganisasjon for norske kommuner og bransjeorganisasjon for kino- og videobransjen.

Organisasjonen forvalter Norsk kino- og filmfond og driver Bygdekinoen. Film & Kino har 17 ansatte i administrasjonen i Oslo og 16 maskinister i Bygdekinoen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.