OSLO SPEKTRUM (Nettavisen): Onsdag kveld er Norges maktelite samlet til middag i Oslo Spektrum som en avrunding av NHOs årskonferanse. Før første rett ble servert, fikk de se premieren på filmen som skal sende den norske kokken Christian André Pettersen til verdens aller beste selskap innen kokkekunst.

Han er Norges representant i den verdensfinalen i Bocuse d’Or i slutten av januar. Det som anses som verdensmesterskapet i kokkekunst avholdes i Lyon, av mange ansett som Frankrikes gourmethovedstad. Pettersen vant i sommer europafinalen i italienske Torino.

Mye mer enn mat

Men det holder ikke å trylle frem matretter fra øverste hylle for å blir «verdensmester» som kokk.

Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge, forklarer:

- Denne filmen er laget som en del av oppdragene kandidatene får i forkant av mesterskapet. Det skal lages en film som presenterer dem og tradisjonene de representerer. Dette er for at vi skal bli kjent med både kokkene og maten deres. I tillegg skal de sende inn både oppskrifter, innkjøpslister og tegninger.

Taco med andelår

Bocuse d’Or Norge har en finger med i spillet også under NHO-middagen i Oslo Spektrum. De har gitt sin gourmetfaglige råd i prosessen som har munnet ut en meny bestående av blant annet taco - med andelår.