Finans ødela for Fairstar

Tunge løft kan gi tunge inntekter.

13.02.09 15:50

Det Oslo-noterte tungløft-rederiet Fairstar Heavy Transport NV har levert resultater for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet kan melde om bruttoinntekt på 7 millioner dollar, mot null i samme periode i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 3 millioner dollar, mot minus 4 millioner dollar i samme periode i fjor. I slutten av mars ifjor tok rederiet levering av tungløftsskipet Fjord som har blitt konvertert fra lekter til selvdrevet tungløftsskip, og melder om 100 prosent utnyttelsesgrad i fjerde kvartal for skipet.

Resultat før skatt viser et ubetydelige underskudd på 3.000 dollar i fjerde kvartal mot et tap på 3,8 millioner dollar i samme periode året før. Finanskostnadene ble på 2,2 millioner dollar i fjerde kvartal.

Selskapet opplyser at konvertering av sitt andre tungløftsskip Fjell, forventes fullført i mars.

Fairstar skriver om fremtidsutsiktene at det til tross for en bratt nedtur i shippingindustrien har merket lite til fallende etterspørsel etter tungløfttransport. Dermed opprettholder selskapet et mål om en timecharterinntekt på 80.000 dollar per dag og en utnyttelsesgrad på 80 prosent de neste 2 til 3 årene.

Selskapet gikk i januar til aksjonærene og obligasjonseierne med en todelt emisjonspakke. Emisjon er delvis garantert og har en ramme på inntil 75 millioner kroner. 16. februar avholdes ekstraordinær generalforsamling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.