*Nettavisen* Økonomi.

DNB Markets høyner Marine Harvest-mål

Stigende fremtidspriser på laks gjør at DNB Markets høyner kursmålet på laksegiganten Marine Harvest til 125 fra 110 kroner, fortsatt med en kjøpsanbefaling. Foto: Steinar Johansen (Marine Harvest)

Høyner kursmålet på laksegiganten.

Stigende fremtidspriser på laks gjør at DNB Markets høyner kursmålet på laksegiganten Marine Harvest til 125 fra 110 kroner, fortsatt med en kjøpsanbefaling.

I en aksjerapport påpeker meglerhuset at lakseprisene var lave i USA i andre kvartal og holdt seg lave også gjennom tredje kvartal.

- For Marine Harvest innebærer det at vi i forbindelse med kvartalsfremleggelsen 28. oktober venter negativ EBIT fra virksomhetene i Chile og Canada, skriver DNB Markets.

For den norske virksomheten venter meglerhuset «i hovedtrekk et tilfredsstillende kvartal, men med regionale forskjeller forårsaket av lakselus-situasjonen i Midt-Norge».

- Ser vi på lakseprisene for leveranser 12 måneder frem er disse den siste måneden opp NOK 2 pr kg til NOK 44,2 pr kg. Solid etterspørsel og større usikkerhet rundt tilbudet har løftet prisene også i EUR pr kg og på våre estimater for 2016 gir hver NOK 1 pr kg en implisitt økning i EPS for Marine Harvest på 9 prosent. Vi går nå i tillegg inn i høysesongen for etterspørsel og priser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag