*Nettavisen* Økonomi.

Strateger anbefaler seks aksjer

Nordea anbefaler seks aksjer på Oslo Børs denne uken . Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Holder på favorittene etter vill børsuke.

01.09.15 13:07

Etter en uke med ville svingninger på børsene holder strategene i Nordea på favorittene i ukeporteføljen.

I den målte perioden kan Nordea vise til en avkastning på 7,5 prosent for de seks utvalgte aksjene i porteføljen, mot hovedindeksens oppgang på 4,5 prosent.

- Den sterke utviklingen skyldes at flere av våre aksjer ble presset uforholdsmessig langt under vann da gjennomsnittskursene ble satt på «panikk‐dagen» forrige mandag, mer enn betydelige nyheter på selskapsfronten, skriver aksjestrateg Erik Roland i en porteføljerapport.

- Sett etter tegn i Hydro

Mens alle aksjene i porteføljen steg, var det Tanker Investments og Hydro som sto for den sterkeste utviklingen med en oppgang på henholdsvis 10,8 og 9 prosent.

- Tanker Investments ble løftet av bevegelsene i oljemarkedet. Lavere priser stimulerer etterspørselen etter olje og denne fraktes over lengre avstander og oljeprodusentene i Midtøsten fortsetter å kapre markedsandeler. Dette er positivt for ratebildet for store tankskip, som i tillegg er et segment av shipping som for øyeblikket har lav flåtevekst, skriver Roland.

- Likevel, vi er noe bekymret for ratebildet utover i 2016 da flere nye skip kommer i markedet, legger strategen til.

For Hydros del tilskrives oppgangen et løft i aluminiumsprisene samt nyheten om at myndigheten i Kina ønsker å fusjonere to store aluminiumsprodusenter.

- Vi har lenge sett etter tegn på at den negative revideringstrenden i inntjeningsestimatene til Hydro skal snu. Estimatutviklingen for 3. kvartal viser klare tegn til å bunne ut, noe vi tolker positivt og kan bli en driver i å snu sentimentet i aksjen til det mer positive, skriver Roland.

For året er Nordea-porteføljen opp 1,3 prosent mot børsoppgangen på 1,9 prosent,

Ukeporteføljen:


Tanker Investments
Protector Forsikring
XXL
Ocean Yield
Zalaris
Norsk Hydro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag