NA24.no

Blodrødt på Wall Street denne uka

WALL STREET: New York Stock Exchange.
WALL STREET: New York Stock Exchange. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
De fallende oljeprisene trekker med seg børsene i USA.

NEW YORK (Nettavisen): Hver eneste dag denne uka har de amerikanske børsene gått ned. Nå er både Dow Jones og Standard & Poor 500 på minussiden i 2015.

Dow Jones falt 0,43 prosent onsdag og har dermed gått ned to prosent denne uka, fra 17.847 til 17.492 poeng. Nasdaq er etter stengetid onsdag bare 97,6 prosent av hva den var mandag morgen, etter et fall fra 5148 til 5023 poeng.

Standard & Poor 500 har også gått ned over to prosent denne uka. 2,1 prosent, for å være presis. Den ligger nå på 2047 poeng, etter et fall på 16 poeng onsdag.

Tidligere onsdag virket oljeprisene å være på rett vei, etter en tung ukestart, men så kom fallet igjen. En stor økning i lagerbeholdningen av fyringsolje i USA dro ned prisene, etter at de først hadde gått opp på grunn av en rapport som viste et heftig fall i myndighetenes beholdning av råolje.

- Handelsmarkedet er fremdeles ekstremt fokusert på all informasjon om produksjon, inventar og etterspørsel. Det store importvolumet og økende beholdninger virker spesielt bekymringsverdig, sier makrostrateg Richard Hastings hos Seaport Global Securities til Market Watch.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere