NA24.no


Oslo Børs faller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo Børs faller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kraftig oppgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Børsene rett opp i Europa. DNO til værs på Irak-nytt.

Den beste dagen på fire år på Wall Street gir drahjelp til børsene i Europa torsdag.

På Oslo Børs stiger hovedindeksen 2,1 prosent til 587,2 poeng, mens børsene i London, Paris og Frankfurt er opp mellom 2,3 og 3,1 prosent.

I går steg den brede amerikanske S&P 500-indeksen nær fire prosent, etter oppløftende nøkkeltall og kommentarer fra sentralbankhold, som ble tolket i retning av lavere sannsynlighet for renteøkning i september.

Les også: Solid oppgang i Asia og Kraftig oppgang på Wall Street

Her hjemme bidrar også oljeprisen positivt. I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44,8 dollar per fat, opp rundt 3,7 prosent hittil i dag.

Blant tungvekterne er det bred oppgang, med Statoil opp 2,2 prosent, DNB stiger 2,3 prosent, Hydro er opp 4,4 prosent, Telenor er opp 1,2 prosent og Yara stiger 1,6 prosent.

Resultatfall

Riggselskapet Seadrill sendes opp 4,3 prosent, etter rapportering av resultater for andre kvartal.

Riggselskapet tror nedturen i riggmarkedet, drevet av innstrammingen hos oljeselskapene vil vedvare gjennom neste år.

- Vi mener markedsforholdene vil forbli utfordrende gjennom 2016 og vi vil fortsette å fokusere på sikkerhet, effektiv drift og kostnadsstyring, sier Seadrill-sjef Per Wulff i kvartalsrapporten.

For kvartalet falt inntektene til 1.147 millioner dollar fra 1.222 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet var ned til 384 fra 476 millioner dollar.

I samme periode falt overskuddet før skatt til 468 fra 547 millioner dollar.

DNO til værs

Blant vinnerne i dag er også DNO, med en oppgang på 15,4 prosent.

Oppgangen kommer etter at de kurdiske regionale myndighetene (KRG) har godkjent betaling av 75-100 millioner dollar av inntektene fra det direkte oljesalget til eksporterende internasjonale oljeselskaper.

Betalingen vil distribueres i henhold til selskapenes tidligere og nåværende bidrag til eksport. Betalingen forventes i løpet av første halvdel i september.

Ettersom eksporten stiger tidlig i 2016 er hensikten å gjøre ytterligere betalinger til oljeselskapene, opplyses det.

DNO, som har sitt viktigste felt Tawke i Kurdistan, opplyste i forbindelse med rapporteringen for andre kvartal i august, at fordringene fra KRG for tidligere produksjon ved Tawke nærmet seg 1 milliard dollar ved utgangen av kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere