NA24.no

OPRAH WINFREY ser ut til å ha skutt gullfuglen med Weight Watchers-engasjementet.
OPRAH WINFREY ser ut til å ha skutt gullfuglen med Weight Watchers-engasjementet. Foto: Robyn Beck (Afp / NTB scanpix)

Oprah Winfrey har tjent 45 millioner dollar siden fredag

Aksje doblet verdien etter at Oprah Winfrey kom inn.

NEW YORK (Nettavisen): Oprah Winfrey har i lang tid hatt en sterk effekt på mennesker, nærmere bestemt sine TV-seere.

Den effekten lar seg overføre til aksjemarkedet, viser det seg.

TV-stjernen har inngått et partnerskap med selskapet Weight Watchers International, som innebærer at hun skal samarbeide med dem i minst fem år, markedsføre deres produkter og sitte i deres styre.

Som en del av avtalen har hun også kjøpt 6,36 millioner aksjer til en verdi av 6,79 dollar. I tillegg har hun opsjon på 3,5 millioner aksjer til 6,97 dollar per stykk.

Da børsene på Wall Street stengte mandag, hadde Weight Watchers-askjen gått opp til 13,92 dollar. Den har altså doblet seg i verdi siden Oprah Winfrey gikk inn i selskapet.

Hennes aksjer har dermed økt fra 43,2 millioner dollar til 88, 5 millioner dollar. Oprah Winfrey har dermed blitt 45 millioner dollar rikere i løpet av to dager på børsen.

Weight Watchers International var et selskap i krise, som gikk fra en aksjeverdi på 80 dollar i 2011 til under 7 dollar i forrige uke. Winfreys engsjement kan være redningen. Starten på samarbeidet kunne iallfall ikke ha vært bedre.

- Dette er et historisk nivå av engasjement og troverdighet fra en kjendis, sier R.J. Hottovy, analytiker hos Morningstar, til Market Watch.

USA-børsene hadde ellers en rolig dag. Dow Jones gikk opp 14 poeng til 17.230 (0,08%), Nasdaq opp 18 poeng til 4905 (0,38%) og Standard & Poor 500 opp 0,55 poeng til 2033.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere